Πώς μια παλιά αποθήκη 36 τετραγωνικών μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και άνετο loft [εικόνες]

Το ξεφτισμένο χρώμα στους τοίχους στη μεριά του μικρού καθιστικού είναι το μόνο που μαρτυρά πως αυτό το υπέροχο loft στη Στοκχόλμη λειτουργούσε κάποτε ως αποθήκη και ήταν... ένας καθαρά βιομηχανικός χώρος σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '70.

Ολα αυτά βέβαια, πριν αποφασίσει η Κάρεν Ματζ, διαπρεπής Σουηδή αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, να το πάρει στα χέρια της και να το διαμορφώσει όπως εκείνη ήθελε για να γίνει λειτουργικό για μια νέα εργαζόμενη γυναίκα στη Στοκχόλμη, που αναζητά τον συνδυασμό του στιλ και της άνεσης, της κομψότητας και της μινιμαλιστικής χλιδής στο «καταφύγιο» της.

Ετσι, η 36 τμ παλιά αποθήκη ανακαινίστηκε πλήρως και διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να μην μείνει ανεκμετάλλευτο ούτε 1 τετραγωνικό. Μάλιστα, για να εξασφαλιστεί και χώρος για ένα ευρύχωρο καθιστικό και τραπεζαρία, το κρεβάτι έχει σχεδιαστεί ώστε να μοιάζει πως αιωρείται, ενώ στην πραγματικότητα, στηρίζεται πάνω σε μια πλατφόρμα, κάτω από την οποία έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ντουλάπα που χωρά όλα όσα θεωρούνται χρήσιμα για τη σύγχρονη γυναίκα.

Επιπλέον, για να δίνεται η αίσθηση των δωματίων, παρόλο που ο χώρος είναι ενιαίος, «η κρεβατοκάμαρα» χωρίζεται με την κουζίνα μέσω της πλατφόρμας -ντουλάπας που λειτουργεί από την άλλη πλευρά ως πάγκος και με ένα γυάλινο διαχωριστικό, ακριβώς στο σημείο του κρεβατιού.

Το «βιομηχανικό» κομμάτι του διαμερίσματος είναι στον χώρο του καθιστικού, όπου σε κάποια σημεία του τοίχου, η ιδιοκτήτρια έχει αφήσει να φαίνονται ακόμη και τα τούβλα. «Ηθελα να κρατήσω κάτι από την αίσθηση της παλιάς ατμόσφαιρας, αλλά ταυτόχρονα ήθελα να βάλω και καινούρια στοιχεία» εξηγεί η ίδια στο περιοδικό Dezeen. «Ως εκ τούτου, έγινε ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ των καινούριων στοιχείων που μπηκαν αργότερα και εκείνων που προϋπήρχαν» προσθέτει.











Αναγνώστες