Εκβίαζαν με το πιστόλι στον κρόταφο

Στις 23/5/2011 ο Ιωακείμ Δημητρίου, κάτοικος Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι στις αρχές του 2009 δανείστηκε τμηματικά χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ από τον Μάρκο Καραμπέρη με επιτόκιο 5% μηνιαίως. Ανέφερε ότι προκειμένου να δανειστεί αυτά τα χρήματα, ο Καραμπέρης τον εξανάγκαζε...
να του δίνει ως εγγύηση επιταγές πελατών του από την επιχείρηση που διατηρούσε, ενώ τον υποχρέωνε να υπογράφει συμφωνητικό στο οποίο φαινόταν ότι έχει δανειστεί χρήματα άτοκα! Σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών τού επέστρεψε χρηματικό ποσό περίπου 40.000 ευρώ. Στην περίπτωση που καθυστερούσε να καταβάλει τη δόση του, ο Καραμπέρης τον εκβίαζε με τηλεφωνικές απειλές. Επίσης στο πλαίσιο της οικονομικής τους συναλλαγής αντάλλασσαν επιταγές.
Την 27-05-2011 ο Γεράσιμος Ρέκλος, έμπορος, προσήλθε και κατέθεσε ενόρκως ότι εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσε να δανεισθεί χρήματα από τις τράπεζες, μέσω ατόμου που γνώριζε μόνο το μικρό του όνομα το οποίο ήταν «Βασίλης», απευθύνθηκε στον Μάρκο Καραμπέρη, από τον οποίο δανείστηκε χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ με μηνιαίο επιτόκιο 10% και σε διάστημα τριών μηνών του επέστρεψε εμπόρευμα με εμφιαλωμένα κρασιά αξίας περίπου 2.500,00 ευρώ και μία τρίμηνη επιταγή χρηματικού ποσού περίπου 6.500,00 ευρώ.
Στη συνέχεια του έδωσε άλλη μία ισόποση επιταγή, χωρίς να πάρει πίσω την πρώτη και επειδή δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του έναντι των επιταγών, ο Καραμπέρης αρχικά τον εκβίαζε με απειλές, ενώ στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια του τις δύο επιταγές του, με έκδοση διαταγής πληρωμής πραγματοποίησε κατάσχεση εμπορεύματός του αξίας περίπου 70.000 ευρώ.
Οι «εύσωμοι»
Αρχές του 2004 τρία «εύσωμα άτομα» πήγαν στον χώρο εργασίας του και απείλησαν την κόρη του, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ βρισκόταν απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό, κατά την είσοδό του στο αυτοκίνητο, άγνωστος άνδρας, φορώντας κουκούλα και γάντια, υπό την απειλή όπλου και χρήσης βίας, απαίτησε την αποπληρωμή χρέους, πράξη που αμέσως κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, χωρίς όμως να αναφέρει ότι το άτομο που χρωστούσε χρήματα ήταν ο Καραμπέρης.
Την 21-10-2011 η Ευδοκία Φροσύνη κατέθεσε ότι, ως εξωτερική συνεργάτιδα της Τράπεζας Πειραιώς, τον Σεπτέμβριο του 2010, ανέλαβε να ετοιμάσει φάκελο που της ζήτησε ο Καραμπέρης προκειμένου αυτός να λάβει δάνειο από τράπεζα του εξωτερικού. Ο φάκελος είχε έξοδα, χρηματικού ποσού 22.800 ευρώ για να σταλεί στην Ελβετία, χρήματα τα οποία έστειλε μέσω της εταιρείας «WESTERN UNION» ο Δημήτρης Λογοθέτης.
Επειδή δεν εγκρίθηκε το δάνειο, ο Καραμπέρης, θεωρώντας την υπεύθυνη, απαίτησε να του πληρώσει 30.000,00 ευρώ, ενώ της ζήτησε η πληρωμή να διευθετηθεί μέσω του Λογοθέτη. Επειδή φοβήθηκε, η γυναίκα αποδέχτηκε και σε ραντεβού με τον τελευταίο υπέγραψε συναλλαγματικές χρηματικού ποσού 30.000 ευρώ και επιπλέον αξίωσε την προσημείωση της οικίας της, ως εγγύηση των ανωτέρω συναλλαγματικών.
Την επόμενη ημέρα της συνάντησης, από κοινού με τον Λογοθέτη και τον Θωμά Καραμπέρη, μετέβησαν στο υποκατάστημα της Πανελλήνιας Τράπεζας στην Πλατεία Ελευθερίας και μετά από συνεννόηση του Λογοθέτη με τον διευθυντή της τράπεζας Αθανάσιο Καβρακύρη, της άνοιξε λογαριασμό επ' ονόματί της, όπου κατά το χρονικό διάστημα από 18-05-2011 έως 26-05-2011 ο Καραμπέρης κατέθεσε τμηματικά το ποσό των 53.000 ευρώ, τα οποία η Φροσύνη επέστρεφε είτε στον Ευστράτιο Κωνσταντινίδη, είτε στον Δημήτρη Λογοθέτη, είτε στη Μαρία Γκαλιάνη, ποσό ίσο με αυτό της προσημείωσης του ακινήτου της, εμπορικής αξίας 120.000,00 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτόν έγινε νομιμοφανής η πράξη της προσημείωσης της οικίας της. Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τα τέλη Ιουνίου έδωσε στον Καραμπέρη μέσω του Λογοθέτη το ποσό των 30.000 ευρώ, που αντιστοιχούσε στις συναλλαγματικές που είχε υπογράψει, χωρίς να λάβει πίσω τις συναλλαγματικές ούτε να αρθεί η προσημείωση του ακινήτου της.
Προς επιβεβαίωση των λεγομένων της, παρέδωσε στην αστυνομία δύο βιβλιάρια των τραπεζών «Πανελλήνια» και «PROBANK» που άνοιξε για λογαριασμό της ο Λογοθέτης, όπου στο πρώτο είναι καταγεγραμμένες το σύνολο των εικονικών καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν.
Την 04-11-2011 πήγε εκ νέου στην αστυνομία και ανέφερε ότι την 28-10-2011 ο Μάρκος Καραμπέρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, τη ρώτησε εάν κλήθηκε να καταθέσει και την προέτρεψε να περάσει από το γραφείο του για να λάβει οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσής της.
Σε μεταγενέστερη συνάντησή τους, παρουσία και του Λογοθέτη, της υπέδειξαν να καταθέσει ότι ουδεμία οικονομική συναλλαγή είχε μαζί του, παρά μόνο νόμιμες οικονομικές συναλλαγές με τον Λογοθέτη και αφού κατέθετε, θα ελάμβανε δώρο από τον Καραμπέρη. Στα μέσα Δεκεμβρίου πήγε και πάλι στην Ασφάλεια και ανέφερε ότι ο Κωνσταντινίδης ήταν το άτομο που τις περισσότερες φορές παραλάμβανε τα χρήματα που πλήρωνε εκβιαστικά στον Καραμπέρη και της εφιστούσε την προσοχή να είναι τυπική στις πληρωμές της προς τον τελευταίο.
Πλήρωσε τετραπλά
Την 25-10-2011 ο Μιχαήλ Μακρής, κάτοικος Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης εταιρείας πυροσβεστικών ειδών με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου, ανέφερε προφορικά στην Ασφάλεια, χωρίς στη συνέχεια να δεχτεί να καταθέσει ενόρκως, ότι για το χρηματικό ποσό των 40.000,00 ευρώ περίπου που δανείστηκε από τον Καραμπέρη τμηματικά προ διετίας, του επέστρεψε 80.000,00 ευρώ, ενώ του οφείλει επιπλέον 80.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, ποσά για τα οποία έδωσε στον Καραμπέρη τραπεζικές επιταγές ως εγγύηση.
Επίσης ανέφερε ότι το 2010 κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Ασφάλειας της πόλης, αφού κινδύνευε να χάσει το σπίτι του από έκδοση διαταγών πληρωμής των τραπεζικών επιταγών από τον Μάρκο Καραμπέρη, όπου αναγράφονταν το ιστορικό των παραπάνω γεγονότων και καταγγέλλονταν το αδίκημα της τοκογλυφίας. Ομως, δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην Αστυνομία λόγω αναίρεσής της. Επιπλέον ανέφερε ότι το ανωτέρω έγγραφο κοινοποιήθηκε πρώτα στον Μάρκο Καραμπέρη, με αποτέλεσμα αυτός την επόμενη μέρα να τον καλέσει στο γραφείο του για να βρουν συμβιβαστική λύση. Οταν ο Μακρής πήγε εκεί, παρουσία των Δημήτρη Λαμπάκη και Ευστράτιου Κωνσταντινίδη, ο Καραμπέρης τοποθέτησε ένα πιστόλι στο κεφάλι του και εκβιαστικά τον εξανάγκασε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναιρούνταν τα καταγγελλόμενα της αίτησής του, περιστατικό που δεν κατήγγειλε σε Αστυνομική Υπηρεσία φοβούμενος για τη ζωή του.
Την 31-10-2011 και ώρα 09.00 περίπου πήγε εκ νέου στην Ασφάλεια ο Μακρής, αναφέροντας, χωρίς και πάλι να δεχθεί να καταθέσει ενόρκως, ότι ακόμη οφείλει χρήματα στον Καραμπέρη, που περιλαμβάνουν τόκους και αρχικό κεφάλαιο, κινδυνεύοντας να χάσει την κατοικία του μέσω κατάσχεσης.
Παρέδωσε στις Αρχές την από 26-08-2010 αίτηση ανακοπής του ιδίου κατά των Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη και Μάρκου Καραμπέρη προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσ/νίκης σε φωτοαντίγραφο, υπεύθυνη δήλωση του ιδίου προς τον Καραμπέρη σε φωτοαντίγραφο, αίτηση-δήλωση και έκθεση κατάθεσης παραίτησης από δικόγραφο του πληρεξουσίου δικηγόρου του σε φωτοαντίγραφα, αρνούμενος να υπογράψει στη σχετική έκθεση κατάσχεσης.
Την 10-11-2011 σε ένορκη εξέταση ο επιχειρηματίας Ξενοφών Καραγιάννης, κάτ. Νέας Σμύρνης Αττικής, ανέφερε ότι από το 2005 και μέχρι τις αρχές του έτους 2006, λόγω προβλημάτων ρευστότητας, δανείστηκε τμηματικά από τον Καραμπέρη το χρηματικό ποσό των 348.000 ευρώ και ότι συνολικά του έχει επιστρέψει 210.000 ευρώ.
Επειδή δεν μπορούσε να του δώσει επιταγές ως εγγύηση, εξαιτίας προβλήματος δανειοδότησης από τις τράπεζες ο Καραμπέρης τον εξανάγκασε να υπογράψουν τα παιδιά του συναλλαγματικές επιταγές ύψους 400.000 ευρώ περίπου και να βάλουν προσημείωση το σπίτι τους εμπορικής αξίας 900.000 ευρώ, για αναγραφόμενο ποσό υποθήκης 400.000 ευρώ. Αυτά τα επιβεβαίωσε και ο γιος του, Σταύρος Καραγιάννης, που κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οικονομολόγος, σε ένορκη εξέταση.
Για τον Ηλία Βιολίδη, κάτοικο Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι δανείστηκε από τον Καραμπέρη το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ με τόκο 5% μηνιαίως και του καταβάλλει εβδομαδιαία δόση 5.000 ευρώ.
Επίσης προκύπτει ότι ο Βιολίδης του έχει καταβάλει για το χρονικό διάστημα από Μάρτιο του 2011 έως και σήμερα χρηματικό ποσό 180.000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε τόκους.
Τον Οκτώβριο του 2011 ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Καρυπίδης, κάτοικος Ειρηνούπολης Ημαθίας, ανέφερε στην Ασφάλεια, χωρίς στη συνέχεια να δεχτεί να καταθέσει ενόρκως, ότι τον Μάιο του 2011 δανείστηκε από τον Καραμπέρη το ποσό των 100.000 ευρώ και σε διάστημα ενός μηνός επέστρεψε 115.000 ευρώ, υπογράφοντας αντίστοιχα επιταγή ως εγγύηση, χρηματικού ποσού 115.000 ευρώ. Επίσης σε χρόνο που δεν προσδιόρισε, ο Καραμπέρης τον ανάγκασε με εκβιαστικό τρόπο να αποδεχθεί χρέος 200.000,00 ευρώ, οπισθογραφώντας ακάλυπτη επιταγή που είχε ο τελευταίος στην κατοχή του από τον Αχιλλέα Μπέο.
Επιπλέον ανέφερε ότι από το έτος 2008 και έπειτα, έχει δανειστεί τμηματικά από τον Μάρκο Καραμπέρη διάφορα χρηματικά ποσά και από τις οικονομικές του συναλλαγές με το εν λόγω άτομο έχει υποστεί συνολικά ζημιά ύψους 500.000 ευρώ. Από τα έγγραφα που προέκυψαν μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου προκύπτει ότι ο Θεόδωρος Καρυπίδης και η αδελφή του Ειρήνη Καρυπίδου, κάτοικος Ειρηνούπολης Ημαθίας, κατά το χρονικό διάστημα από 01-09-2009 έως 16-09-2011 κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Καραμπέρη το χρηματικό ποσό των 187.700 ευρώ.
Μεσάζων
Για τον Ευάγγελο ΧΡΥΣΑΦΗ α.λ.σ. προκύπτει ότι έχει οικονομική συναλλαγή με τον Καραμπέρη, στο πλαίσιο της οποίας επικοινωνούν κάθε μήνα από τον Ιούνιο και έπειτα ώστε να καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό του τελευταίου. Ο Χρυσάφης, χρησιμοποιώντας ως μεσάζοντα τον Γεώργιο Φερέτη, επιδιώκει να λάβει εκ νέου δάνειο 50.000,00 ευρώ αποπληρώνοντάς το με δόση 2.500 ευρώ, η οποία θα προστεθεί στο προηγούμενο δάνειο που είχε λάβει, για το οποίο δίνει δόση 5.000 ευρώ. Δεδομένου ότι η οικονομική συναλλαγή ήταν μηνιαία, η δόση των 2.500 σε δάνειο 50.000 ευρώ αντιστοιχεί σε τόκο 5% μηνιαίως και αντιστοίχως η δόση των 5.000 που αφορούσε το προϋπάρχον δάνειο αντιστοιχεί σε επιτόκιο 5% μηνιαίως για δάνειο 100.000 ευρώ.
Από το πλήθος των απομαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων και από τις ληφθείσες καταθέσεις προέκυψαν και οι παρακάτω περιπτώσεις οικονομικής συναλλαγής ατόμων με τον Καραμπέρη:
Σύμφωνα με τη μαρτυρική κατάθεσή του, ο Πυρωτής δεν είχε κανενός είδους επαγγελματική συναλλαγή ή άμεση οικονομική συναλλαγή με τον Μάρκο Καραμπέρη και ότι επαγγελματικό εξοπλισμό προμηθεύθηκε από άτομο με στοιχεία Αντωνελλάκης Μάνος, ενώ ο Καραμπέρης σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρει ότι αυτός τον προμήθευσε με επαγγελματικό εξοπλισμό, συνομιλία που πραγματοποιήθηκε αφού ήρθε σε γνώση του Καραμπέρη η σε βάρος του έρευνα από υπηρεσία μας.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ προκύπτει η οφειλή του προς αυτόν άγνωστου χρηματικού ποσού, ενώ σε μία τηλεφωνική συνομιλία η Ελένη ΜΠΟΥΡΔΑ, διαθέτει προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της για την κατάθεση χρηματικού ποσού από τον ίδιο. Γίνεται μνεία ότι σε πλήθος συνομιλιών ο Καραμπέρης τον αποκαλεί «Καρατασιάδη».
 • ΜΕΚΑΛΗΣ Σωτήριος, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι η οικονομική του συναλλαγή με τον Μάρκο Καραμπέρη, είναι προϊόν μεταβίβασης χρέους που είχε ο ίδιος προς την εταιρεία «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» από παλαιότερη εμπορική τους συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας είχε υπογράψει γραμμάτια και είχε εκδώσει επιταγές, έγγραφα που κατέληξαν στην κατοχή του Καραμπέρη.
 • ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Σάββας, συνταξιούχος του Ι.Κ.Α. από Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι συναλλαγματικές ύψους 65.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του στο πλαίσιο ανταλλαγής επιταγών με τον Σωτήριο Μεκάλη, δόθηκαν στον Μάρκο Καραμπέρη, έναντι οφειλής ύψους 30.000 ευρώ της εταιρείας «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ», ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 35.000 ευρώ ανέφερε ότι η συμφωνία ήταν να το λάβει από τον Καραμπέρη λόγω οφειλής της εταιρείας «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» προς αυτόν, της οποίας ήταν γενικός διευθυντής. Από το περιεχόμενο όμως των συνομιλιών προέκυψε ότι ο ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ δίνει χρήματα στον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ, παρ' όλο που, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ο ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ οφείλει χρήματα σε αυτόν.
 • ΠΥΡΩΤΗΣ Ανδρέας, επαγγελματίας, από το Κουτσελιό Ιωαννίνων, συνιδιοκτήτης πολυχώρου διασκέδασης με τον Γκουργκούλη Χρήστο, κάτοικο Ιωαννίνων. Ο Πυρωτής κατέθεσε ενόρκως ότι οφείλει στον Μάρκο Καραμπέρη το ποσό των 54.000 ευρώ μέσω ισόποσης επιταγής που έχει στην κατοχή του ο τελευταίος και η οποία έχει εκδοθεί επ' ονόματι Γκουργκούλη Θεοδώρα και έχει οπισθογραφηθεί από τον Γκουργκούλη Χρήστο (συνιδιοκτήτη) και στη συνέχεια από τον ίδιο τον Πυρωτή.
 • ΚΩΣΤΗ Ευαγγελία, κάτοικος Θεσσαλονίκης, λογίστρια, η οποία κατέθεσε ενόρκως ότι εργάζεται στην εταιρεία «COFFEE ENERGY HELLAS ΑΕ», ιδιοκτησίας Πασχάλη Καραθανάση, και ότι η ίδια έδωσε διάφορα χρηματικά ποσά στον Μάρκο Καραμπέρη για λογαριασμό του εργοδότη της. Επίσης κατέθεσε επιστολή του Καραθανάση, σύμφωνα με την οποία αυτός είχε οικονομική συναλλαγή με τον Καραμπέρη καταβάλλοντάς του σε συγκεκριμένη ημερομηνία εξ ολοκλήρου ποσό οφειλής του. Ομως, από την κατάθεσή της και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι η Κωστή Ευαγγελία παρέδιδε σε διαφορετικές ημερομηνίες διάφορα χρηματικά ποσά.
 • ΜΕΡΤΖΙΑΝ Θεόδωρος, α.λ.σ., ο οποίος από το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Μάρκο Καραμπέρη προκύπτει ότι δίνει στον τελευταίο άγνωστο χρηματικό ποσό.
 • ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θωμάς, κάτ. Θεσ/νίκης. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ προκύπτει η οφειλή του προς αυτόν άγνωστου χρηματικού ποσού.
 • ΚΑΡΔΑΣΙΑΔΗΣ Δημήτριος, κάτοικος Θεσσαλονίκης.
 • ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ Αγγελική, α.λ.σ., και ΤΣΟΠΟΥΛΙΔΗΣ Μακάριος, α.λ.σ., σύζυγός της, ιδιοκτήτες της εταιρείας «ΜΙΚ EUROPE A.E.». Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με τον Καραμπέρη προκύπτει η οφειλή τους προς αυτόν διαφόρων χρηματικών ποσών, καθώς και η ανταλλαγή τραπεζικών επιταγών ως εγγύηση των χρημάτων που έχουν δανεισθεί.
 • ΤΕΚΕΛΟΓΛΟΥ Κων/νος, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Καραμπέρη, προκύπτει ότι έχει υπογράψει άγνωστο αριθμό γραμματίων ύψους 2.000,00 ευρώ έκαστο.
 • ΜΗΤΣΑΚΗΣ Κων/νος από το Ολβιο-Τοπείρου-Ξάνθης. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Καραμπέρη προκύπτει η οφειλή του προς αυτόν χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ.
 • ΒΛΑΧΟΣ Ανδρέας, κάτοικος 25ου χιλ. Θεσ/νίκης-Περαίας. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Καραμπέρη προκύπτει η οφειλή και η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του άγνωστου χρηματικού ποσού.
 • ΑΚΗΣ, α.λ.σ. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Καραμπέρη προκύπτει η οφειλή χρηματικού ποσού 8.300 ευρώ προς την πρώην σύζυγο του Καραμπέρη, τα οποία ζητά για λογαριασμό της.
 • ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ Χρήστος, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Μάρκο Καραμπέρη προκύπτει η καταβολή μηνιαίως του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ, ενώ γνωρίζει λεπτομέρειες σχετικά με τον τοκογλυφικό δανεισμό του Ηλία Βιολίδη.
 • ΚΕΦΑΛΑΣ Λεωνίδας, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ προκύπτει η καταβολή χρηματικού ποσού 13.000 ευρώ έναντι επιταγής.
 • ΑΡΓΥΡΙΟΥ Αλέξανδρος, κάτοικος Θεσ/νίκης. Από την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Καραμπέρη προκύπτει η οφειλή άγνωστου χρηματικού ποσού.
 • Μανώλης, α.λ.σ. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ προκύπτει η οφειλή άγνωστου χρηματικού ποσού προς αυτόν.
 • Ανώνυμη, αποκαλούμενη στις συνομιλίες ως ΖΑΓΟΡΑ Κων/να, α.λ.σ. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της με τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ προκύπτει η οφειλή διαφόρων χρηματικών ποσών προς αυτόν.
 • ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ Νίκος, α.λ.σ. Από την τηλεφωνική συνομιλία του με τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ προκύπτει η οφειλή άγνωστου χρηματικού ποσού προς αυτόν.
 • Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών προέκυψαν συνολικά έξι (6) άτομα τα οποία κάλεσαν τον ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ και ζήτησαν να τους δοθούν χρηματικά ποσά.
Ο ΕΜΠΟΡΟΣ
Για 5.000 ευρώ τού απέσπασαν επιταγές 13.000 ευρώ και του κατέσχεσαν εμπόρευμα αξίας 70.000 ευρώ
Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
Την υποχρέωσαν να πληρώσει 30.000 ευρώ για δάνειο στο εξωτερικό που δεν εγκρίθηκε
Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ
Δανείστηκε 348.000 ευρώ και αφού επέστρεψε 210.000 ευρώ, ανάγκασαν τα παιδιά του να υπογράψουν συναλλαγματικές 400.000 ευρώ και να προσημειώσουν το σπίτι τους αξίας 900.000 ευρώ
πηγη

Αναγνώστες