Τέρενς Κουίκ: Με ποια ιδιότητα δίνει συνεντεύξεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο ψευτομουφτής Κομοτηνής;

«Η συνέντευξη του ψευτομουφτή Κομοτηνής αφορά εκπομπή της ΕΡΤ; Και αν ναι, θα επιτραπεί η ολική ή μερική μετάδοσή της, που σημαίνει νομιμοποίηση του ψευτομουφτή μέσω της δημόσιας τηλεόρασης;»

Έντονες αντιδράσεις στην περιοχή της Θράκης έχει προκαλέσει η συνέντευξη με ....τον ψευτομουφτή Κομοτηνής, την οποία έλαβε η γνωστή Δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη.

Επειδή είναι και συνεργάτιδα της ΕΡΤ ΑΕ, αλλά παράλληλα και παραγωγός εκπομπών που δεν προβάλλονται όλες απαραίτητα από την ΕΡΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, διερευνά με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου το ζήτημα αυτό, που έχει προκαλέσει και σημερινές παρεμβάσεις τόσο του ΥΠΕΞ όσο και άλλων Υπουργείων προς τη Διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα της εφημερίδας και ειδησεογραφικού site αλλά και τις Ερωτήσεις που απευθύνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σίμο Κεδίκογλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτινής.
Το κείμενο έχει ως εξής:
«Ως ατόπημα, λίαν επιεικώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη «δημοσιογραφική επιτυχία» προφανώς κατά την άποψη της δημοσιογράφου των εκπομπών «Ταξιδεύοντας» για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης κ. Μάγιας Τσόκλη, την συνέντευξη της με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ. Η νομιμοποίηση μιας κατάστασης και μιας καραμπινάτης αντιποίησης αρχής γίνεται για πρώτη φορά επίσημα αποδεκτή από μία πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη της κρατικής τηλεόρασης, εγείροντας βέβαια πολλά ερωτηματικά, αν δεν καταλογίσουμε τον παράγοντα της άγνοιας των προβλημάτων, των καταστάσεων και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στην Θράκη που όφειλε με την έρευνα που έκανε να τα γνωρίζει.
Η φωτογραφία της ίδιας και του συνεργείου με τον ψευτομουφτή Κομοτηνής που φορά την φανταχτερή λευκή στολή του, έκανε ήδη τον γύρο του διαδικτύου των τουρκόφωνων μέσων και έδωσε μεγάλη χαρά στις προξενικές αρχές της Τουρκίας που είδαν ότι δίνεται βήμα στο γνωστό δεκανίκι της προπαγάνδας που με κάθε μέσο διοχετεύουν.
Αν γνώριζε όμως καλύτερα το στάτους στην περιοχή, το πώς διοχετεύονται κονδύλια η δημοσιογράφος δεν θα έπεφτε σε αυτή την παγίδα και η συνέντευξη της μπορούσε να αφορά τον απλό πολίτη, θεολόγο Ιμπράμ Σερήφ στο σπίτι του, σ΄ ένα καφενείο ή δημόσιο χώρο και όχι το γραφείο του με την βαρύγδουπη ιδιότητα και τη φορεσιά του μουφτή στα πρότυπα της Τουρκίας που θέλει να τον επιβάλει.
Η Θράκη είναι ένας τόπος με τις δικές του ευαισθησίες, πολιτισμό και πολυπλοκότητα που δυστυχώς υφίσταται πολλά από πρόχειρες και λανθασμένες δημοσιογραφικές προσεγγίσεις, από δημοσιοσχετίστες ή ανθρώπους που την ανακαλύπτουν μέσα σε μια εβδομάδα και γυρνώντας δημιουργούν τετελεσμένα που κανένα υπουργείο Εξωτερικών μετά δεν μπορεί να τα μαζέψει.
Θα περιμέναμε όμως από τους συνεργάτες μιας κρατικής τηλεόρασης μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση στην προβολή του τόπου μας. Χωρίς λοιπόν καμία διάθεση απαξίωσης του έργου και της έρευνας της κ. Τσόκλη με τον πρώην σύζυγο της και σκηνοθέτη των εκπομπών της Χρόνη Πεχλιβανίδη, σαφώς και περιμένουμε απαντήσεις ως συνδρομητές της ΕΡΤ.
Πάντως πληροφορούμαστε ότι τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν σε μουσουλμανικά χωριά, όπου με την συνδρομή του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν βρέθηκαν σε γάμους και σουνέτια και ελπίζουμε να μην αποτυπωθεί στο τελικό αποτέλεσμα μόνο το φολκλόρ της περιοχής με την μειονότητα ως πρωταγωνιστή, γιατί υπάρχουν και οι χριστιανοί με τον δικό τους πολιτισμό, που μονίμως ξεχνούν πολλοί, παρασυρόμενοι από τις εικόνες της Ανατολής.
Δεν γνωρίζουμε επίσης αν όλα τα γυρίσματα στη Θράκη γίνονται για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, γιατί ο Σερραίος στην καταγωγή παραγωγός και σκηνοθέτης Χρόνης Πεχλιβανίδης, διατηρεί την δική του εταιρία «ONOS PRODUCTIONS», που πρόσφατα είχε γυρίσει για λογαριασμό της ΕΡΤ σειρά 13 εκπομπών στην γειτονική Τουρκία, όπου Τούρκοι πολίτες ως επί το πλείστον εξέφραζαν τις απόψεις τους για την Πόλη, θαρρείς και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για από τους Έλληνες τηλεθεατές για αυτό.
Και όπως πληροφορούμαστε ετοιμάζει και καινούργια παραγωγή για τους λαθρομετανάστες το «Evros Meric».
Καλό είναι λοιπόν να διευκρινιστεί αν η συνέντευξη του ψευτομουφτή θα προβληθεί στην εκπομπή «Ταξιδεύοντας» ή σε κάποια άλλη παραγωγή. Ακόμα όμως και αυτό να συμβαίνει, η πόρτα και η φιλοξενία μετά μεγάλης χαράς του Ιμπράμ Σερήφ άνοιξαν για την δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού και όχι για ένα άλλο ιδιωτικού χαρακτήρα ελληνικό συνεργείο.
Και για αυτό πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αν ο καθένας μπορεί να ασκεί την δική του πολιτική σε ζητήματα ευαίσθητα όπου η κ. Τσόκλη δεν θα μάθει ποτέ για τον εκβιασμό που υπέστη ο ιμάμης του Σώστη, για τις αυτονομιστικές τάσεις που αναπτύσσονται με το σιγοντάρισμα εισαγόμενων φιλότουρκων κύκλων, για την ενίσχυση του ισλαμισμού και της μαντήλας από θρησκευτικές οργανώσεις που χρηματοδοτούν τους μειονοτικούς στην Θράκη και τόσα άλλα.
Θα μπορούσαμε εδώ στο «Χρόνο» να της πούμε πολλά και για τα ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής, και για τις αγωνίες του ντόπιου πληθυσμού, για το δυναμισμό της νεολαίας και την θέλησή της να εκφραστεί σε μια πόλη που κρύβει θαμμένους θησαυρούς, έχασε όμως την ευκαιρία αφού με την επιλογή της να κάνει συνομιλητή τον κίβδηλο μουφτή, μας οδήγησε στην πιο απλή κίνηση, να ακυρώσουμε το ραντεβού μαζί της και τα γυρίσματα στο «Χρόνο». Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και τις δημοσιογραφικές επιτυχίες ή γκάφες.
Ο χρόνος θα δείξει…
Μ.Μ.»

Κύριε Υφυπουργέ,

Σας παραθέτω και το λινκ του σχετικού δημοσιεύματος, για να δείτε και τις φωτογραφίες

Γνωρίζω, επίσης, ότι για το θέμα αυτό υπήρξαν σήμερα τηλεφωνήματα στη Διοίκηση της ΕΡΤ τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από άλλα Υπουργεία, διατυπώνοντας εύλογες απορίες.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, ακόμα δεν έχει αντιδράσει.

Κατόπιν τούτου σας ερωτώ:

Τα γυρίσματα αφορούν εκπομπή της ΕΡΤ; Αν αφορούν την ΕΡΤ, θα επιτρέψετε την μετάδοση ολόκληρης η μέρους της συνέντευξης του ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ, νομιμοποιώντας τον από τις συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης; Εχετε κάτι άλλο να απαντήσετε ή να σχολιάσετε επί του δημοσιεύματος;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Αναγνώστες