Ο «μαυροκέφαλος» Παπανδρέου απαντά στον Βενιζέλο

Tην ώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σημερινό του άρθρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, «απαντά» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προβάλλοντας τις δικές του απόψεις και υποστηρίζοντας: «Μετανάστες είμαστε όλοι. Ο καθένας μας».

Ο κ. Παπανδρέου υπενθυμίζει.... πως έχει υπάρξει και ο ίδιος μετανάστης στη Σουηδία και, μάλιστα, παλιότερα είχε υποστηρίξει πως τον φώναζαν «μαυροκέφαλο» γιατί ήταν μελαχροινός.

«Η μετανάστευση και η προσφυγιά, είναι μέρος της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού. Μετανάστες είμαστε όλοι. Ο καθένας μας. Εδώ και χιλιετίες το ταξίδι, η μετανάστευση, η ξενιτιά, είναι μέρος της κοινής μας πορείας, της ιστορίας και της μυθολογίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάνει μια εκτενή αναφορά στην ιστορία και την παράδοση των ελλήνων μεταναστών και καταλήγει στο γεγονός πως η χώρα μας πλέον είναι προορισμός πολλών πολιτισμών.

«Όσοι, για αυτά τα φαινόμενα, χτίζουν πάνω στον θυμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απλά καλλιεργούν μίση. Και το μίσος δεν αποτελεί λύση. Αντίθετα δημιουργεί χάσματα, ρήξεις, βία και αδικία. Βία που θα αγγίξει εμάς και τα παιδιά όλων μας, σήμερα και αύριο», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην οικονομική κρίση, λέγοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια: να αλλάζουμε».

«Και θα αλλάξουμε οριστικά την πορεία της χώρας προς το καλύτερο και το δικαιότερο, αν μαζί με τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, επιδείξουμε ακόμη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τόλμη. Μεταρρυθμιστική τόλμη που έχει έναν μεγάλο εχθρό: την πολιτική του φόβου», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε, τέλος, πως αναγνωρίζει τις θυσίες των Ελλήνων και τις δυσκολίες που βιώνουν, καταλήγοντας πως «οφείλουμε να φτιάξουμε -και μαζί με τους μετανάστες- μια κοινωνία δημοκρατίας, δικαίου και ανθρωπιάς: τα διαχρονικά γνωρίσματα του Ελληνισμού». Πηγή: newpost.gr

Αναγνώστες