Εντείνονται τα σενάρια για νέο κόμμα Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός εντείνει τις πολιτικές διαδικασίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης, ευρωπαϊκής παράταξης με κύριο κορμό τη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς φιλοδοξεί να ανασυντάξει εκ βάθρων την ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για αλλαγή του ονόματος…

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλλη Οψη» της ΝΕΤ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται σε ανώτερο επίπεδο στη ΝΔ για τον μετασχηματισμό της ΝΔ και δήλωσε ότι «το όνομα θα κριθεί».

Οπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής οι συζητήσεις για τη νέα κεντροδεξιά παράταξη θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2013 και ο κ. Σαμαράς, με όπλο τη απόφαση για τη μεγάλη δόση θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ηγέτης όχι μιας κυβέρνησης αλλά των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που πρέπει να συσπειρώσει η χώρα για να προχωρήσει στην ανάκαμψη.

Οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού για την συγκρότηση μιας νέας φιλοευρωπαϊκής παράταξης θα γίνουν με αμφίπλευρη διέρευνση προς τα δεξιά αλλά και προς την κεντροαριστερά και θα επιδιωχθούν προσχωρήσεις τόσο από στελέχη που προέρχονται τον ΛΑΟΣ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πιο κοντά στη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , ο οποίος έχει εκφράσει τη θετική του στάση απέναντι σε ένα τέτοιο εγχείρημα από τον κ. Σαμαρά.

Αναγνώστες