Συνάντηση Γκρούεφσκι-Ντάτσιτς στα Σκόπια

Η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Σερβίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, σήμερα, στα Σκόπια οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Νίκολα Γκρούεφσκι και Ίβιτσα Ντάτσιτς αντίστοιχα.

Οι κ.κ. Γκρούεφσκι και Ντάτσιτς σημείωσαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ....ιδιαίτερα φιλικές, ενώ αναφέρθηκαν και στην ανάγκη υλοποίησης ορισμένων σημαντικών έργων υποδομής, όπως η ολοκλήρωση των εργασιών του οδικού άξονα Χ και η ενεργειακή διασύνδεση των δύο χωρών.

Ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε ότι μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, με εξαίρεση το εκκλησιαστικό πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να επιλύσουν οι ορθόδοξες εκκλησίες των δύο χωρών και οι κυβερνήσεις να βοηθήσουν, εάν κάτι τέτοιο ζητηθεί από αυτές.

Με τη διαπίστωση αυτή του κ. Γκρούεφσκι συμφώνησε και ο κ. Ντάτσιτς, ο οποίος σημείωσε ότι μεταξύ της Σερβίας και της ΠΓΔΜ υπάρχει διάσταση απόψεων και για το θέμα του Κοσόβου.

Η ΠΓΔΜ αναγνώρισε, τον Οκτώβριο του 2010, την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ενέργεια η οποία είχε προκαλέσει τότε τις έντονες αντιδράσεις της Σερβίας.

Ο κ. Ντάτσιτς απηύθυνε σήμερα έκκληση προς την ΠΓΔΜ να τηρεί ουδέτερη στάση όσον αφορά το ζήτημα του Κοσόβου.

Αναγνώστες