ΚΚΕ: Υπάρχουν στοιχεία και για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο

«Λευκό» για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο θα ψηφίσει το ΚΚΕ, όπως ανέφερε ο εισηγητής του κόμματος Γιάννης Γκιόκας, ενώ χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητες τις ευθύνες των κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από προανακριτική επιτροπή.

«Ο λαός που αυτή την ώρα υποφέρει, παρακολουθεί ένα... χορό εκατομμυρίων» είπε ο κ. Γκιόκας και πρόσθεσε: «η λίστα Λαγκάρντ δείχνει ότι αιτία της κρίσης είναι η υπερσυσώρρευση κερδών, που λιμνάζουν σε καταθέσεις και οι ιδιοκτήτες τους απαιτούν πιο φτηνά εργατικά χέρια για να τα επενδύσουν στα ερείπια της κόλασης για το λαό».


«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος απέκρυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα αρχεία με τους καταθέτες, τα κράτησαν στο γραφείο τους» , είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επισήμανε ότι το δεύτερο αρχείο που έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες παραδόθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ, έγινε πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, για να αναρωτηθεί γιατί αυτά δεν έγιναν και την πρώτη φορά που ήρθε το αρχείο στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μεγαλοκαταθέτες.«Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία και για τους δύο, που επιβάλλουν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης» είπε, επίσης, ο κ. Γκιόκας ο οποίος για μεν τον κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε την υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, την απιστία στην υπηρεσία, την παράβαση καθήκοντος με πρόθεση, το αδίκημα της πλαστογραφίας. Για δε τον κ. Βενιζέλο είπε ότι πρέπει να ερευνηθεί η υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, η απιστία στην υπηρεσία, η παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: epikaira.gr

Αναγνώστες