Ο Παναγιωτόπουλος κάλυψε Βενιζέλο για τα απόρρητα έγγραφα των Ενόπλων Δυνάμεων

Δεν διαθέτει απόρρητα έγγραφα των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα.

«Φρόντισα να επικοινωνήσω ....με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι «όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει στη συζήτηση γαι τη σύστασηΠροανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ ότι διαθέτει ψηφιακά αντίγραφατων αμυντικών σχεδίων της χώρας. Ο κ. Δρίτσας, στην ερώτησή του ανέφερε «γιατί η κυβέρνηση σιωπά», καλώντας τον υπουργό να απαντήσει αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα.

«Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας. 
Αναγνώστες