Του έκλεψαν τα ράστα από το κεφάλι!

Θύμα κλοπής των ράστα από το κεφάλι του έπεσε ένας άνδρας στη Ζιμπάμπουε σε νυχτερινό κέντρο της Νοτίου Αφρικής σε μία χώρα όπου αυξάνεται η ζήτηση για extensions από φυσική τρίχα, έγραψε σήμερα τοπική εφημερίδα.

Όπως γράφουν οι Times ο Μούτσα Μαντόνκο διασκέδαζε σε ...κλαμπ του Γιοχάνεσμπουργκ όπου του έκοψαν τα ράστα τα οποία άφηνε να μεγαλώσουν επί δέκα χρόνια.

Τα ράστα από φυσική τρίχα πωλούνται για extensions σε τιμές που ξεκινούν από 16 ευρώ μέχρι 278 ευρώ ανάλογα με το μήκος τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα extensions από συνθετική τρίχα χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα η ζήτηση για ράστα από φυσική τρίχα αυξάνεται στη Νότια Αφρική.

Ένας κομμωτής στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, ο Τζον Ούσε, δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα ράστα «έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Μία ημέρα αιχμής έχουμε δέκα πελάτες που θέλουν να βάλουν ράστα από φυσική τρίχα».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μόδα των extensions από ανθρώπινη τρίχα έχει οδηγήσει στη δημιουργία μίας βιομηχανίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Ινδία και τη Βραζιλία να κατέχουν τα πρωτεία.

Αναγνώστες