Με βούλευμα απαλλάσσεται η Ντόρα για το ένα εκατ. του Ισίδωρου

Μετά την απαλλαγή του επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απαλλάξει και την σύζυγό του Ντόρα Μπακογιάννη από την κατηγορίαπου αντιμετώπιζε για την ίδια υπόθεση.

Ειδικότερα..., με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (231/2012) αποφασίστηκε η οριστική απαλλαγή της κ. Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσηςπόθεν έσχες». Η συγκεκριμένη κατηγορία της αποδόθηκε επειδή στο «πόθεν έσχες» του 2011δεν είχε δηλωθεί το ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Τα χρήματα προέρχονταν από ρευστοποίηση μετοχών του κ. Κούβελου στις ΗΠΑ τα οποία στη συνέχεια εμβάστηκαν σε λογαριασμό του στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει η ίδια την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, προκειμένου, όπως είχε πει τότε, να μείνει καμία σκιά. Υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή του Ισ. Κούβελου για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο με δικαστικό βούλευμα. Η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί στον επιχειρηματία, ήταν αυτή της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
Πηγή: protothema.gr


Αναγνώστες