Επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ να κοιτούν… κεντροαριστερά

Πυκνώνουν οι διεργασίες και οι προβληματισμοί στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον χαρακτήρα και το σκηνικό του συνεδρίου. 

Ο προβληματισμός σχετίζεται με το ερώτημα κατά πόσο σήμερα στο ΠΑΣΟΚ αποδέχονται ότι το ζητούμενο είναι η επανάκτηση της ιδρυτικής του φυσιογνωμίας στη σύγχρονη εποχή και όχι η μετάλλαξή του σε κάτι άλλο, που δεν ...έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Ο κ. Βενιζέλος , αναφέρει σε συνεργάτες του ότι από το συνέδριο θα προκύψει κάτι νέο, δεν λέει όμως ποιο θα είναι αυτό το νέο, με συνέπεια να εκδηλώνεται προβληματισμός από διάφορα στελέχη κεντρικά και της περιφέρειας. Στελέχη που συμμετέχουν σε διάφορες διεργασίες σημειώνουν ότι ενώ οι εκλογές, τα δημοσκοπικά ευρήματα αλλά και η εναπομείνασα βάση του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι το ζητούμενο είναι να προσδιοριστεί με αυτοκριτική και πάλι στον κεντροαριστερό πόλο το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία επιμένει να δείχνει όπως λένε έναν άλλον δρόμο, διαφορετικό απ΄ ότι επιθυμεί η βάση.

Ίσως λένε όντως ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει την κρίση του, μαζί με την κρίση της χώρας συμμεριζόμενοι τις απόψεις του κ. Βενιζέλου, ωστόσο όμως επισημαίνουν ένα κόμμα με βαθιές κεντροαριστερές ρίζες δεν μπορεί να λοξοκοιτάζει προς το νεοφιλελεύθερο χώρο του κ. Σαμαρά με τους εκφραστές υπουργούς στα κυριότερα παραγωγικά και κοινωνικά υπουργεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι συναντήσεις στελεχών και ομάδων του κεντροαριστερού χώρου με ανάλογα περιεχόμενα προβληματισμού τα στελέχη αυτά διερωτούνται:

1) Γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί πόσες και που είναι οι οργανώσεις και ποια είναι τα μέλη και ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα βγάλουν με έγκαιρη και κλειστή ανάρτηση στο διαδίκτυο τον αριθμό των συνέδρων.

2) Να αναρτηθούν στο διαδίκτυο ο αριθμός των διορισμένων συνέδρων

3) Η ανάγκη να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα εξής πολιτικά ερωτήματα: Στροφή της πολιτικής με επανασύνδεση του διαλόγου με τις υπαρκτές δυνάμεις της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ με τις ριζοσπαστικές αναφορές συνεισφορά της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη επαναπροσδιορισμός άμεσα της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με τη κυβέρνηση Σαμαρά, στρατηγική επανασύνδεσης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, επιμονή για μια νέα συμπόρευση με κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες χωρίς αποκλεισμούς στο χώρο της κεντροαριστεράς, συνέδριο με κεντροαριστερό στίγμα απέναντι στη πολιτική της Μέρκελ και των νεοφιλελεύθερων.

Αναγνώστες