Πέντε παιδιά νεκρά στη Σομαλία

Τουλάχιστον επτά πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών, έχασαν τη ζωή τους σε μία απομακρυσμένη πόλη της περιοχής Κάτω Σαμπέλ της Σομαλίας, από πυρά ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης που μάχονται ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες.

Η ειρηνευτική δύναμη Amisom ανακοίνωσε ....πως το επεισόδιο διερευνάται. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι άμαχοι βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών όταν οι ειρηνευτικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν επίθεση των ανταρτών σε αμυντικές θέσεις στην πόλη Λέγκο.

«Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για ορισμένους νεκρούς αμάχους, μεταξύ τους και παιδιά, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με τραύματα από σφαίρες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «ερευνώνται τα δεδομένα και οι συνθήκες που περιβάλλουν το τραγικό αυτό συμβάν».

Κάτοικοι του Λέγκο υποστηρίζουν πως οι στρατιώτες άνοιξαν «αδιακρίτως» πυρ εναντίον προχειροφτιαγμένων σπιτιών το πρωί της Τρίτης και δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών με αντάρτες. Πηγές των κατοίκων ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους οκτώ, ενώ τοπικό μέλος του Κοινοβουλίου υποστηρίζει πως τα θύματα ήσαν επτά. Και οι δύο πηγές πάντως συμφωνούν ότι τα νεκρά παιδιά είναι πέντε. Το επεισόδιο υπάρχει φόβος να δυναμιτίσει τις σχέσεις της ειρηνευτικής δύναμης Amisom με τους πολίτες της περιοχής.

(φωτογραφία αρχείου)

Αναγνώστες