Απίστευτο! Κάτοικοι πληρώνουν για να έλθει δασκάλα στο χωριό τους!!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Το περιστατικό, που έρχεται να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παιδεία, συνέβη στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου....

Την πρόθεση τους να καταβάλουν αν χρειαστεί οι ίδιοι, το ποσό μισθοδοσίας του δασκάλου που θα καλύψει το κενό του Δημοτικού Σχολείου Σοκαρά, αν το Υπουργείο Παιδείας ισχυριστεί πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στην παραπάνω υποχρέωσή του, δημοσιοποίησαν από κοινού ο Δήμος Γόρτυνας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και οι κάτοικοι του οικισμού.

Σύμφωνα με το flashnews αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κατοίκους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να υποβιβαστεί εν μια νυκτί το δημοτικό σχολείο Σοκαρά, από 3θέσιο σε 2θέσιο.

Ο κ. Σχοιναράκης χαρακτήρισε λάθος την τακτική σύμπτυξης τμημάτων μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μάλιστα από τη στιγμή που τον εν λόγω σχολείο πληροί απολύτως τις προδιαγραφές για να λειτουργεί ως 3θέσιο.

Αναγνώστες