Με…τρικ καλύπτουν τα ιατρικά κενά στη Σητεία – Όλο το παρασκήνιο

Με τρικ προσπαθεί να λύσει το υπουργείο υγείας το πρόβλημα που υπάρχει στο νοσοκομεία Σητείας αναφορικά με την απουσία καρδιολόγου από το νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Μετά από ένα γαϊτανάκι ενεργειών και κινήσεων τελικά το φορτίο επωμίζονται οι.... γιατροί των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου παρά το γεγονός ότι είχαν καταθέσει στο παρελθόν ασφαλιστικά μέτρα και τα είχαν κερδίσει. 

Η ανατροπή των δεδομένων ήρθε μετά την συγχώνευση σε έναν φορέα των νοσοκομείων του Λασιθίου, έτσι η ΔΥΠΕ Κρήτης και η διοίκηση του ενιαίου φορέα απέκτησε τη δυνατότητα να στέλνει εκ περιτροπής στη Σητεία γιατρούς από τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα, αποριθμίζοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα. 
Με την εξέλιξη αυτή καταρύπτονται οι ισχυρισμοί για ενίσχυση του χώρου της υγείας μετά τον ‘’Καλλικράτη’’ στα νοσοκομεία. 
Να σημειωθεί ότι ΔΥΠΕ και Υπουργείο, πριν την συγχώνευση η οποία λειτούργησε οΔούρειος ίππος για την κάλυψη του προβλήματος, είχε θέσει θέμα μετακινήσειςγιατρών από το Βενιζέλειο οι οποίοι είτε ανα δεκαπέντε μέρες είτε ανα τρίμηνο θα πήγαιναν στη Σητεία προκειμένου να αναπληρωθεί η θέση του καρδιολόγου. 
Οι γιατροί του Βενιζέλειου είχαν αντιδράσει έντονα με επιστολές προς όλους τους εμπλεκόμενους, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα υποβαθμιστεί η υπηρεσία που παρέχει η κλινική σε επίπεδο Ηρακλείου. 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο ΔΥΠΕάρχης Αντώνης Γρηγοράκης τόνισε μιλώντας στο flashnews.gr πως προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις γιατρών στη Σητεία με τον διορισμό νέων. 
flashnews.gr/ Μ.ΑλεξάκηςΠηγή: flashnews.gr

Αναγνώστες