Αμφιβάλλει η προανακριτική για την ταυτότητα του πραγματικού «επεξεργαστή» του Παπακωνσταντίνου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το ανατρεπτικό θρίλερ της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με μάρτυρες να ανασκευάζουν καταθέσεις εντός λίγων ωρών (!) και άλλους να αποκαλύπτουν νέα εντυπωσιακά δεδομένα. 

Ειδικότερα, ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος..., ο συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που το 2010 επεξεργάστηκε το πρώτο CD που έστειλαν οι Γάλλοι «διόρθωσε» την κατάθεση που έδωσε την περασμένη Τρίτη και εχθές παραδέχθηκε ότι «έχω την εντύπωση πως τα αρχεία του CD που μου είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου με αυτό που έλαβε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών έχουν την ίδια μορφή». Όταν όμως κλήθηκε από τα μέλη της επιτροπής να ανοίξει το νέο CD και να τους δείξει πως εντόπισε τις χρηματικές καταθέσεις… απέτυχε. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετά μέλη της επιτροπής να προβληματίζονται για το «αν αυτός είναι ο υπάλληλος που επεξεργάστηκε και αλλοίωσε την γνήσια λίστα ή είναι το πρόσωπο που απλά έλαβε και άνοιξε το CD προκειμένου να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά σε περίπτωση που γινόταν έρευνα». 

Τα βασικά επιχειρήματα που στηρίζουν τον συγκεκριμένο προβληματισμό αναφέρουν: «πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έκανε φύλλο και φτερό το αρχείο, να μην μπορεί σήμερα να εντοπίσει τις καταθέσεις;» και το δεύτερο: «πως είναι δυνατόν να έχει επεξεργαστεί ένα δαιδαλώδες αρχείο με φακέλους και υποσημειώσεις στα γαλλικά, ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη γλώσσα»!Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αγγελόπουλος θα επανέλθει και σήμερα στην επιτροπή – για Τρίτη συνεχόμενη φορά – προκειμένου να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι τον περασμένο Νοέμβριο δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «ο κ. Παπακωνσταντίνου με πήρε τηλέφωνο τον Νοέμβριο του 2012 για να πιστοποιήσει το γεγονός. Μου είπε: «τι κάνεις Γιώργο, πως είσαι; Αυτό με το οποίο είχες ασχοληθεί πριν από 2 χρόνια είναι αυτό που σου είχα δώσει τότε»» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα με το τηλεφώνημα. Είχα στο μυαλό μου ότι είμαι άνεργος και ανασφάλιστος. Ουτε στο ΙΚΑ δεν μπορώ να ασφαλιστώ και ξαφνικά καταλαβαίνω ότι μου λέει πως θα είμαι και μάρτυρας κάποια στιγμή στην υπόθεση. Δεν μου είπε κάτι άλλο εκτός του να πω ότι είχε συμβεί τότε». Πέραν αυτού, ο μάρτυρας φαίνεται να είπε ότι εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, του τηλεφώνησαν και διάφοροι άλλοι στενοί του συνεργάτες προκειμένου να βγουν για καφέ! 

«Ο Παπακωνσταντίνου πηρε το εμπιστευτικό – προσωπικό πρωτόκολλο μαζί του» 

Εξίσου σημαντική ήταν και η κατάθεση του κ. Νίκου Χρηστίδη, υπεύθυνου τήρησης πρωτοκόλλου του πρώην υπουργού Οικονομικών ότανρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αν συνηθίζεται ο υπουργός Οικονομικών φεύγοντας από το υπουργείο να παίρνει μαζί του το πρωτόκολλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυς απάντησε: «Επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου τηρούσαμε και ένα εμπιστευτικό, προσωπικό το λέγαμε, πρωτόκολλο. Αυτό το προσωπικό-εμπιστευτικό το πήρε μαζί», δημιουργώντας νέα ερωτήματα για το τι περιλαμβάνεται στοπρωτόκολλο και αν σε αυτό είχε καταγραφεί η παραλαβή του cd με τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην HSBC της Γενεύης από την γαλλική κυβέρνηση. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είπε πως ουδέποτε κλήθηκε να πρωτοκολλήσει, αν και σημείωσε ότι στην ίδια υπηρεσία ήταν ακόμα δύο υπάλληλοι. 

Στ. Στασινόπουλος «Ο Διώτης όφειλε να ερευνήσει» 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ξεκαθάρισε ότι το ΣΔΟΕ, από την στιγμή που έλαβε το αρχείο έπρεπε να ξεκινήσει έρευνα. Επικαλούμενος την σχετική νομοθεσία, επισήμανε ότι δεν έχει σημασία ο τρόπος που παρέλαβε ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Γιάννης Διώτης το USB, απεναντίας, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση όφειλε να ενεργήσει. 
Πηγή: protothema.gr

Αναγνώστες