Ο Πούτιν στέλνει τον Μεντβέντεφ σε… μόνιμες διακοπές;

Την καρατόμηση του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ φαίνεται να… σκέφτεται ο Ρώσος πρόεδρος. Αναλυτές και στελέχη του Κρεμλίνου σε συνεντεύξεις τους αναδεικνύουν τα λάθη του ρώσου πρωθυπουργού, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για ...την απόλυσή του….

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Πούτιν χρησιμοποιώντας τις όχι και τόσο ικανοποιητικές επιδόσεις του Μεντβέντεφ στην οικονομία ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει. Το κύριο επιχείρημα που χρησιμοποιεί είναι ότι δεν κατάφερε να τονώσει την ανάπτυξη και να καταρτίσει ένα οικονομικό σχέδιο για την περίοδο μετά την κρίση.

Επισήμως το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι τίθεται κάποιο θέμα ενώ συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αποφεύγουν να δώσουν απάντηση, λέγοντας πως αυτά τα θέματα τα γνωρίζει μόνο ο ρώσος πρόεδρος. Πολλοί είναι και εκείνοι που επιμένουν ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Το παρασκήνιο για τη διαδοχή του Μεντβέντεφ είναι μεγάλο. Ολα ξεκίνησαν ενώ ο Πούτιν ήταν πρωθυπουργός ο Μεντβέντεφ προσπάθησε να τον αδειάσει. Χωρίς επιτυχία βέβαια. Ωστόσο αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ξεχάσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οσο για το πρόσωπο που προωθεί το Κρεμλίνο για τη θέση του πρωθυπουργού; Πηγές αναφέρουν πως ως πιθανότερος διάδοχος εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν, τον οποίο καθαίρεσαι ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά από 10 χρόνια παρουσίας στη συγκεκριμένη θέση και αφού πιστώθηκε ο ίδιος το μικρό θαύμα της ανάκαμψης της ρωσικής οικονομίας.

Αναγνώστες