Ας τελειώνει η πλάκα με τα έσοδα και την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Γιώργος Μαυραγάννης είναι προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και τοποθετήθηκε ως τεχνοκράτης στην κρίσιμη θέση του υφυπουργού Οικονομικών για τα έσοδα και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εξαρχής ο Μαυραγάνης τα έβαλε με τους... δεινόσαυρους των εφοριών, ένα ρουσφετολογικό και δυσκίνητο μηχανισμό που εξυπηρετούσε τα κομματικά συμφέροντα. 

Έχει να αντιμετωπίσει και τους καρεκλοκένταυρους συμβούλους του «καθεστώτος» στο Υπουργείο Οικονομικών που το μόνο που κάνουν είναι να εισαγάγουν ακόμη μεγαλύτερη και σκληρότερη φορολογική γραφειοκρατία στην ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός με την τοποθέτηση ενός ανθρώπου της αγοράς ήθελε να αποδομήσει τη φορολογική γραφειοκρατία με ένα φορολογικό απλό, σύγχρονο που θα γίνει όχημα ανάπτυξης.

Οι σύμβουλοι και όλες αυτές οι άστοχες διαπραγματεύσεις με τους Τροϊκανούς έστησαν ένα ιστό φορολογικής γραφειοκρατίας, που γεννάνε μέτρα, νέα μέτρα χωρίς αποτέλεσμα. 

Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να αποφασίσει τι θέλει…

Ή θα τελειώνει με τους γραφειοκράτες που επιμένουν σε μια φιλοσοφία των τελευταίων 15-20 χρόνων, αποτυχημένη και θα δώσει το πράσινο φως για τη μεγάλη ανατροπή ή θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Ο Μαυραγάνης γνώριζε τα προβλήματα και προσπάθησε εξαρχής να τα βάλει με αυτό το σύστημα. Στοχοποιήθηκε άγρια από αυτούς τους ανθρώπους και τώρα επιχειρούν να τον καταδείξουν ως τον αυτουργό της κάθε γκάφας και του κάθε σφάλματος.

Το τελευταίο διάστημα δίνει μάχη για περισσότερες δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα δώσουν ανάσα στην αγορά και είναι απαίτηση όλων των ανθρώπων της οικονομίας. Και πάλι, όμως , υπάρχουν κάποιοι που βάζουν μπροστά τη δήθεν άρνηση της Τρόικας.

Τα έσοδα και το φορολογικό είναι οι κρίσιμοι τομείς για την επιτυχία του προγράμματος και το οξυγόνο για την οικονομία, ο Πρωθυπουργός το ξέρει, τους ανθρώπους τους έχει, η απόφαση είναι δική του. 

Ν.Π 
Πηγή: newpost.gr

Αναγνώστες