Ψάχνουν τη νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης

Κλειστό παραμένει εδώ και ώρα το λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκε μία παλιά νάρκη μέσα στη θάλασσα. 

Πρόκειται για τη νάρκη που είχε εντοπιστεί στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Λεχαινών, από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία... επρόκειτο να εξουδετερώσουν σήμερα το πρωί πυροτεχνουργοί από την Πάτρα. Έφτασαν το μεσημεράκι στην περιοχή και ανέλαβαν να δέσουν και να τραβήξουν στα ανοιχτά την νάρκη για να προβούν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Όμως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η νάρκη σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκε.

Αυτή την ώρα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δύτες επιχειρούν στο σημείο αναζητώντας τη νάρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Κεφαλλονιάς – Κυλλήνης και Ζακύνθου Κυλλήνης παραμένουν αρόδου. Έξω από το λιμάνι υπάρχουν δύο ασθενοφόρα, όχημα της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας και δεκάδες ΙΧ και νταλίκες που περιμένουν τον απόπλου.

Ακινητοποιημένα βρίσκονται αρόδου τα οχηματαγωγά – επιβατηγά Ionian Star και Zakynthos1 καθώς και στο λιμάνι το φορτηγό Reliance.

Όπως έχει επισημανθεί δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ασφάλειας.Πηγή: ilialive.gr

Αναγνώστες