Η Ρουμανία διαψεύδει ότι προμήθευε κρέας αλόγου

Η ρουμανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε τη Δευτέρα τη ρουμανική βιομηχανία κρέατος, αρνούμενη τις κατηγορίες ότι ρουμανικά σφαγεία τροφοδοτούσαν ευρωπαϊκές χώρες με κρέας αλόγου αντί για βόειο κρέας. 

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και ...δεν βρέθηκαν παραβιάσεις κανονισμών και προτύπων στα σφαγεία. Την περασμένη Παρασκευή, η βρετανική Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) ανέφερε ότι τα λαζάνια με «μοσχαρίσιο κρέας» της εταιρείας Findus ήταν σε ποσοστό 100% παρασκευασμένα από κρέας αλόγου.
Λίγο μετά προϊόντα με κρέας αλόγου βρέθηκαν σε καταστήματα της Ιρλανδίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας.

Ο κ. Πόντα εξέφρασε την οργή του για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η χώρα του. «Είμαι θυμωμένος, πολύ θυμωμένος. Μπορώ να εγγυηθώ στους καταναλωτές στη Βρετανία και στη Γαλλία ότι η Ρουμανία έκανε τα πάντα με υπευθυνότητα» δήλωσε χαρακρτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να λογοδοτούμε για την αλυσίδα εφοδιασμού αφότου το κρέας έχει αφήσει τα σύνορά μας» πρόσθεσε ο ρουμάνος πρωθυπουργός.

Η ανακάλυψη κρέατος αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα βοείου κρέατος έχει οδηγήσει στην άμεση απόσυρσή τους από τις αγορές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας.

Αναγνώστες