ΕΛΕΟΣ: Έκοψαν το ρεύμα σε οκταμελή οικογένεια!

Ένα πρόβλημα υγείας του μικρότερου παιδιού του τον ανάγκασε να αφήσει απλήρωτο το ρεύμα και η ΔΕΗ του το έκοψε, παρά τις προσπάθειές του για διακανονισμό και ενώ είναι ο μόνος εργαζόμενος σε μια οκταμελή οικογένεια.

Ο Νίκος Σμαρνάκης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών,που ζει μόνιμα σε.... παραλιακό σπίτι στη Σαρακίνα του νομού Ηλείας, το πρωί εργάζεται στο κυλικείο της νομαρχίας και το βράδυ ως σερβιτόρος.

Όπως αναφέρει στο ilialive.gr ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στον μόλις δυόμισι χρονών μικρό του γιό, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περισσότερες από 40 ημέρες, γιγάντωσαν όπως ο ίδιος λέει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε: «Πρώτος και βασικός στόχος μου ήταν να κάνω τα πάντα για να ζήσει το παιδί μου και τα κατάφερα. Πλέον όμως, όλοι οι λογαριασμοί πήγαν πίσω με αποκορύφωμα να έρθει η ΔΕΗ, παρότι είχα προχωρήσει σε ρύθμιση να μου κόψει το ρεύμα…

Πήγα στη ΔΕΗ στον Πύργο και ζήτησα ρύθμιση. Με τη ρύθμιση μου ζήτησαν να πληρώσω 500 ευρώ το Νοέμβρη και άλλα 500 ευρώ το Δεκέμβρη. Τους εξήγησα ότι μου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσω αυτό το ποσό γιατί η Νομαρχία ήταν κλειστή λόγω απεργίας και καταλήψεων.

Μάλιστα η προϊσταμένη της ΔΕΗ με απαξιωτικό ύφος μου απάντησε πως και εκείνη έχει παιδιά αλλά βρίσκει λεφτά να πληρώνει τις υποχρεώσεις της! Έτσι, δε δέχτηκε να μειώσει το ποσό των δόσεων του διακανονισμού. Μετά την πρώτη διακοπή στο ρεύμα, ο εργολάβος που το σύνδεσε μου ζήτησε να υπογράψω μια δήλωση όπου να αναφέρω ότι την επόμενη ημέρα θα πληρώσω το σύνολο του ποσού των 1000 ευρώ».

Μετά την προσπάθειά του για διακανονισμο ο κ. Σμαρνάκης έλαβε ένα λογαριασμό ύψους 1162 ευρώ και λίγες ημέρες αργότερα ήρθε ο εργολάβος ο οποίος προχώρησε στη διακοπή της παροχής.

Το πρόβλημα για την οικογένεια γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η υδροδότηση του σπιτιού λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ, έτσι για όσο καιρό δεν έχουν φως, τα οκτώ μέλη της οικογένειας δεν θα έχουν ούτε νερό. briefingnews.gr

Αναγνώστες