Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΟΙ...

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μπορούν να διδαχθούν από την εμπειρία της Ανατολικής Γερμανίας και την οικονομική αναμόρφωση που ακολούθησε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ομιλία της ...σε εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων της γερμανικής περιφέρειας, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «το παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας την έχει διδάξει πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πέραν των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας μιας περιοχής».

«Όταν γίναμε μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μαζικές μεταρρυθμίσεις για να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση», φέρεται να σημείωσε η Μέρκελ σε πόλη της δυτικής Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ωστόσο ότι «αυτό ήταν αναγκαίο για να δημιουργήσουμε μια πιο σταθερή βάση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Η ίδια πρόσθεσε ότι αν και έκτοτε έχουν δοθεί πολλά κονδύλια και επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περιοχές της ανατολικής Γερμανίας, στο τέλος των μεταρρυθμίσεων αυτό που μετρά είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής εταιρείας.
Σημειώνεται, ότι η Άνγκελα Μέρκελ, υπέρμαχος των ριζικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και όχι μόνο των χωρών της ευρωζώνης, αναμένεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή που θα ετοιμάσει από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. http://fimotro.blogspot.gr

Αναγνώστες