Βενιζέλος: ΝΔ και ΔΗΜΑΡ έγιναν ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ, και η ΔΗΜΑΡ, προσχώρησαν στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, χωρίς να κάνουν τίποτα από όσα είχαν ανακοινώσει προεκλογικά

Τη διαπίστωση ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε και η Δημοκρατική Αριστερά, προσχώρησαν στην πολιτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πριν από... τις διπλές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου για την αποτροπή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε ημερίδα για την Υγεία, την οποία διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την άποψη που διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη η οποία προσχώρησε μετά τις εκλογές στην πολιτική την οποία εφάρμοζε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ, χωρίς μάλιστα να προσκομίσει τίποτα από όσα είχε ανακοινώσει στα Ζάππεια 1,2,3, καθώς και στα “ισοδύναμα μέτρα”, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος, στην ίδια πολιτική προσχώρησε και η Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς μάλιστα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να συνεισφέρει κάτι το ουσιαστικό σε σχέση με τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας και της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ζούμε τις συνέπειες μιας δημοσιονομικής και δημογραφικής κρίσης του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, που ισούται με κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης.

Μια κρίση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, η οποία συνδέεται με την εκδήλωση φαινομένων εκφασισμού, όπως σχολίασε.
Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), επισημαίνοντας με έμφαση ότι ήδη ο ελληνικός λαός ακούει με μεγαλύτερη προσοχή όσα έχει να πει το ΠΑΣΟΚ για αυτά που προηγήθηκαν, ενώ προσδιόρισε το επερχόμενο Συνέδριο ως σημείο καμπής για το μέλλον. parapolitika.gr

Αναγνώστες