Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά…»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ουρά και συνιστώσα του Σαμαρά, αλλά πρέπει να γίνει γάτα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε γεύμα που παρέθεσε στην ΚΟΕΣ της Νεολαίας του κόμματος, παρουσία του προέδρου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Πανταζή. 

Με αυτή την φράση ο κ. Βενιζέλος θέλησε να υπογραμμίσει ...την επαγρύπνηση που θα πρέπει να επιδείξει το ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές αποφάσεις. Επέκρινε, δε, τις δηλώσεις του γγ του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, ο οποίος δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στην κυβέρνηση και ότι οι κυβερνητικές αρρυθμίες δεν θα προσπερνούνταν απλά και μόνο με την παραίτηση του κ. Μέργου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας και κράτησε έως τις μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε, επίσης, το σκεπτικό της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα και υπογράμμισε πως σε περίπτωση επιτυχίας της κυβέρνησης Σαμαρά, την επιτυχή έκβαση θα την καρπωνόταν μόνο η Νέα Δημοκρατία αν δεν συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη δύναμη, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ εκτός νυμφώνος δεν δύναται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς στις συγκεκριμένες συνθήκες. 

Σε σχέση με τα δείπνα που οργανώνονται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συνεδρίου, ο κ. Βενιζέλοςείπε ότι είναι ανοιχτός στα ρεύματα, αλλά απορρίπτει τις φράξιες καιτις παρέες. 
Για τις ευθύνες που αποδίδονται στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα κουβαλάει τα βάρη απίθανων καταστάσεων και συνωμοσιολογίας και έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Όταν κατά τη διάρκεια τουγεύματος η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το επικείμενο συνέδριο, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί το κόμμα να γίνει αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει διακύβευμα στο συνέδριο να συζητηθεί η εθνική στρατηγική και ποιοι θα υπηρετήσουν το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ. 

Τέλος σχετικά με το συνέδριο της Νεολαίας επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι πολιτικοποιημένο και γι’ αυτό οι νεολαίοι θα πρέπει να ξαναγίνουν νέοι. Πηγή: protothema.gr

Αναγνώστες