«Τα άκουσε» ο Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή από νεαρή Ισπανίδα (Βίντεο)


Την φραστική επίθεση μιας νεαρής Ισπανίδας δέχθηκαν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δη ο πρόεδρός της Γιώργος Παπανδρέου.

Η νεαρή κοπέλα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, όταν πήρε το λόγο κατήγγειλε την ...πολυτέλεια στην οποία διαβιούν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής.

Ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και δείπνα. «Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Μπεατρίθ Ταλεγόν, αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ. Παπανδρέου. Η ίδια στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Διεθνούς.

Ζήτησε διαφάνεια, «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου». Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας νέας τάξης πολιτικών και κατακεραύνωσε τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως αυτό της πορτογαλικής πόλης Κασκάις. «Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της. «Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα… εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας».

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε, σύμφωνα με το in.gr. και σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους. Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. «Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.
  Πηγή: newpost.gr

Αναγνώστες