Ο κλέφτης ζήτησε συγγνώμη 15 χρόνια μετά

Ένα παντρεμένο ζευγάρι έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν ο κλέφτης που τους είχε κλέψει τις βέρες του γάμου τους αποφάσισε να τους τις επιστρέψει, συνοδευόμενες από ένα άκρως απολογητικό γράμμα, 15 χρόνια μετά!

Οι τέσσερις χρυσές βέρες ....εξαφανίστηκαν από το σπίτι της οικογένειας Riphagen κατά τη διάρκεια ενός πάρτι που είχε κάνει η 16χρονη κόρη τους, Margot, το 1998. Τώρα, όμως, τα δαχτυλίδια επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες του αφού το «χαζό παιδί», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο κλέφτης τον εαυτό του, αποφάσισε να κάνει επιτελούς το σωστό.

Ο μυστηριώδης κλέφτης, που δεν είναι γνωστό ούτε αν είναι άντρας ή γυναίκα, εντόπισε το ζευγάρι μέσω της κόρης τους που είναι τώρα 31 ετών και κατοικεί στο Portland, και έτσι έστειλε πίσω τις βέρες μαζί με το απολογητικό του γράμμα.

Φωτογραφία του χειρόγραφου σημειώματος ανέβηκε στο Reddit και από τότε η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.«Κύριε και κυρία Riphagen, 

Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας ζητήσω συγγνώμη που είχα στην κατοχή μου κάτι που είμαι σίγουρος ότι έχει αξία για εσάς και σας λείπει», έγραψε το άτομο που κρύβεται πίσω από την κλοπή, πριν εξηγήσει ότι «βλακωδώς» πήρε τις βέρες από το σπίτι της οικογένειας πολλά χρόνια πριν.

«Πρόσφατα, βρήκα τις βέρες καθαρίζοντας το σπίτι μου κα θέλησα να τις επιστρέψω, μιας και είναι σίγουρο ότι σας λείπουν ιδιαιτέρως» συνέχισε ο κλέφτης.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι έκανε αρκετή έρευνα και σε βιβλία και διαδικτυακά, οπότε και τελικά βρήκε το μέρος εργασίας της κυρίας Riphagen, όπου και έστειλε το γράμμα και τα δαχτυλίδια.

«Ελπίζω να είστε η σωστή οικογένεια Riphagen», συνέχισε ο κλέφτης. Εκτός από τις βέρες του γάμου της μητέρας της, επιστράφηκε και ένα δαχτυλίδι που ο μπαμπάς της κοπέλας είχε δώσει στη μητέρα της όταν γεννήθηκε το πρώτο της παιδί.

«Για ακόμα μια φορά, ζητάω συγγνώμη για τον πόνο και τον πονοκέφαλο που σας προκάλεσα με τις πράξεις μου. Ελπίζω να μπορέσετε να βρείτε τη δύναμη και να με συγχωρήσετε. Σαν ενήλικος, τώρα κατάλαβα πόσο μπορεί να δεθεί κάποιος με τέτοια αντικείμενα. Ειλικρινά μετανιωμένος. Ένα χαζό παιδί που θέλει να ξεπληρώσει το λάθος του».

Η οικογένεια έγραψε δημόσια ότι είναι ενθουσιασμένη που της επιστράφηκαν οι βέρες, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.
πηγή:protothema.gr

Αναγνώστες