Πάτρα: "Ξέπλυμα" μαύρου χρήματος με δελτία του ΟΠΑΠ - Πατρινός κέρδισε...300 φορές σε ένα χρόνο!

Με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ επιχειρούσαν Πατρινοί να δικαιολογήσουν "μαύρο χρήμα" ή να καλύψουν υποθέσεις φοροδιαφυγής. Η εξαιρετικά μεγάλη τύχη ορισμένων επιχειρηματιών της Πάτρας, κίνησε τις υποψίες των εφοριακών, οι οποίοι έκαναν έρευνα. 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Α'ΔΟΥ Πατρών... Σωτήρη Σαξάμη παρατηρήθηκε στις δηλώσεις ορισμένων να έχουν επισυναφθεί στα δικαιολογητικά για την κάλυψη των δαπανών και βεβαιώσεις κερδών από παιγνίδια του ΟΠΑΠ ο αριθμός των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με λογικά κριτήρια. 

Για παράδειγμα υπάρχει Πατρινός που μέσα σε ένα χρόνο κέρδισε 300 δελτία. Τα ποσά που φέρονται να έχουν κερδίσει οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ξεκινούν από 50.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 

Οι εφοριακοί εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην κομπίνα και πράκτορες του ΟΠΑΠ. Όπως είναι γνωστό ποσά μέχρι 1500 ευρώ δίδονται στον τυχερό παίκτη απευθείας από τον πράκτορα. 

Τα χρήματα φυσικά τα έχουν παραλάβει οι κερδισμένοι οι οποίοι όμως συνήθως αφήνουν το κερδισμένο δελτίο στα χέρια του πράκτορα. 

Ετσι το δελτίο μένει ορφανό και ίσως προωθείτο στον ενδιαφερόμενο φοροφυγά με το αζημίωτο. Οι επιτήδειοι αγόραζαν κερδισμένα δελτία, κάλυπταν τις δαπάνες τους και κάποιοι πράκτορες πιθανόν να έβαζαν στην τσέπη τους ένα σημαντικό ποσό.

πηγή: thebest.gr

Αναγνώστες