«Χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να υπάρξει αισιοδοξία»

Την αντιμετώπιση της ανεργίας θέτει ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «χωρίς να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και χωρίς να αναληφθούν πολύ μεγάλες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορούμε να στείλουμε... τα μήνυμα που περιμένει η κοινωνία για να αποκτήσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας».

Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Όσον αφορά τα ανοίγματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την εκτίμηση πως ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, δέχεται όμως πως «για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης».

Αναγνώστες