Η πιο ακριβή πολυκατοικία στον κόσμο

Σε αυτήν την πολυκατοικία δεν θα προβληματιστούν ποτέ εάν θα βάλουν πετρέλαιο. Επειδή, πολύ απλά, οι ένοικοι έχουν δικές τους πετρελαιοπηγές!

Το One Hyde Park είναι ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα κατοικιών που περιλαμβάνει ...τα ακριβότερα διαμερίσματα στον κόσμο. Τα υπερσύγχρονα κτίρια που μόλις εγκαινιάστηκαν, βρίσκονται – όπως μαρτυρά και το όνομά τους- στην άκρη του περίφημου Hyde Park του Λονδίνου, σε μία από τις ακριβότερες συνοικίες του κόσμου.

Οι κατασκευαστές, τα αδέλφια Candy κράτησαν τα διαμερίσματα με την πιο περίοπτη θέα, στον 10ο όροφο. Για την ιστορία – και μόνο – κάθε ένα από αυτά κοστίζει 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και οι υπόλοιπες κατοικίες κυμαίνονται σε παρόμοια ποσά.

Ήδη, η λίστα των ενοίκων περιλαμβάνει βαρώνους του πετρελαίου από το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν και ρώσους πολυεκατομμυριούχους, όπως ο σύντροφος της Ναόμι Κάμπελ, Βλάντισλαβ Ντορόνιν. Υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος που εκτείνεται σε τρεις ορόφους είναι ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίντ.

Από τα 76 διαμερίσματα, μόνο τα 17 χρησιμοποιούνται ως μόνιμη κατοικία, ενώ οι περισσότεροι αγοραστές προστάτεψαν την ανωνυμία τους, κάνοντας την αγορά μέσω off shore εταιριών.


Αναγνώστες