Τεταμένη η κατάσταση ξανά στην Αίγυπτο

Σφοδρά επεισόδια σημειώθηκαν ξανά στο Πορτ-Σαΐντ της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι 252, εκ των οποίων σοβαρά ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού.

Ο αστυνομικός και ο στρατιωτικός, που χτυπήθηκε στο πόδι, δέχτηκαν πυρά από ...αγνώστους μπροστά από την έδρα του κυβερνείου του Πορτ-Σαΐντ, σύμφωνα με ανακοινωθέν του στρατού.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα νέα επεισόδια πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να μετακινήσει 39 κρατούμενους που περίμεναν μια δικαστική απόφαση.

Η ετυμηγορία, που αναμένεται να ανακοινωθεί το ερχόμενο Σάββατο, αφορά τη δεύτερη ομάδα των κατηγορουμένων στη δίκη για τις βιαιότητες που προκάλεσαν 74 θανάτους έπειτα από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο Πορτ-Σαΐντ το Φεβρουάριο του 2012.

Τον Ιανουάριο, 21 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πορτ-Σαΐντ, καταδικάστηκαν σε ισόβια σε μια πρώτη σελίδα αυτής της υπόθεσης, κάτι που προκάλεσε συγκρούσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Αναγνώστες