Μοσκοβισί: Παραδέχτηκε ότι αποκοιμήθηκε στο Eurogroup για την Κύπρο

Ηταν μια μικρή σιέστα που βοηθά στην ανάκτηση δυνάμεων είπε ο γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Στις αγκάλες του Μορφέα παραδόθηκε σε διάλειμμα των κρίσιμων συζητήσεων στο Eurogroup για την Κύπρο ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, όπως ...έρχεται να επιβεβαιώσει ο ίδιος απαντώντας σε σειρά δημοσιευμάτων.Ο Πιερ Μοσκοβισί αποσαφηνίζει πως αποκοιμήθηκε μόνο για δέκα λεπτά στη διάρκεια δίωρου διαλείμματος, εξηγώντας πως ήταν μία «μικρή σιέστα που βοηθά στην ανάκτηση δυνάμεων». 

Πάντως, η σιέστα Μοσκοβισί φέρεται να προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια εκ μέρους συναδέλφων του και της γενικής διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που εμφανίζεται να δήλωσε «καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται η Γαλλία»….

«Δεν ξέρω αν είναι η Κριστίν Λαγκάρντ που το μαρτύρησε, αλλά αναφέρεται σε μια επιπλέον νύχτα για την Κύπρο. Και αυτό δεν ήταν λάθος μου… Κατά την διάρκεια ενός δίωρου διαλείμματος έκανα μια μικρή σιέστα. Μια μικρή παύση δέκα λεπτών και αυτό βοηθά για την ανάκτηση δυνάμεων. Αλλά δεν γινόταν κάτι. Ήταν κατά την διάρκεια διαλείμματος» είπε ο Μοσκοβισί στο Europe 1.

Πάντως, όπως μεταδίδει το Mega, η περιγραφή της εφημερίδας Le Monde για τη στάση του Μοσκοβισί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι έδωσε μάχη ώστε να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.

«Είναι δώδεκα και μισή τα μεσάνυχτα, το Eurogroup μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει για να δώσει την έγκρισή του. Ο καθένας παίρνει τον λόγο. Μια ώρα, δύο ώρες περνούν… Ο Μοσκό αποκοιμήθηκε. Χλευάζουν. “Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται η φωνή της Γαλλίας” ψιθυρίζει η Κριστίν Λαγκάρντ. Τρεις ώρες αργότερα το τελικό κείμενο είχε διαμορφωθεί» αναφέρεται στην εφημερίδα.

Προστίθεται, επίσης, ότι πριν την σιέστα οι συνεργάτες του Πιερ Μοσκοβισί είχαν παραγγείλει για τον υπουργό μία πίτσα τέσσερα τυριά «για να αποφύγει τα άνοστα σάντουιτς του Eurogroup».

Αναγνώστες