Έρχεται το γυναικείο βιάγκρα;

Η φαρμακευτική εταιρεία Shionogi inc υποστηρίζει πως ένας μεγάλος αριθμός από τα 64 εκατομμύρια γυναικών που χτύπησε φέτος η εμμηνόπαυση στις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει το φάρμακο με ευεργετικά αποτελέσματα.

Ουσιαστικά οι παρασκευάστρια εταιρεία ...ελπίζει πως ένα μεγάλο μέρος των γυναικών θα ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο φάρμακο και έτσι μέσα από αυτό θα μπορέσουν να βρεθούν και άλλοι τρόποι ώστε να βρεθούν λύσεις για την σεξουαλική διαταραχή των γυναικών.

«Το Osphena αποτελεί ορόσημο στη θεραπεία της εμμηνόπαυσης των γυναικών», λέει ο Margery Gass, ένας εν ενεργεία γυναικολόγος στο Κλίβελαντ και εκτελεστικός διευθυντής της Εταιρείας Βορείου Αμερικής για την εμμηνόπαυση. «Είναι πολύ καλό να έχουμε επιλογές για τις γυναίκες σε αυτό το σημείο της ζωής τους », συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ενώ όμως το FDΑ επιτρέπει την κυκλοφορία του Osphena (ospemifene), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ τον προσεχή Ιούνιο τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα προβληματίζουν το κοινό. Πρώτο τίθεται το ερώτημα αν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μια πραγματική διαταραχή που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό των αμερικανίδων γυναικών. Δεύτερον για το πώς το συγκεκριμένο φάρμακο εγκρίθηκε, καθώς υπάρχουν κάποιες αντικρουόμενες γνώμες οι οποίες υποστηρίζουν, ότι τα νούμερα από τα τεστ του Osphena παραποιήθηκαν προς το καλύτερο και πάλι οι απαιτήσεις για τις ρυθμιστικές ασφάλειες των φαρμάκων στο FDA δεν ικανοποιήθηκαν. Και τρίτον αν το Osphena , που μιμείται τα οιστρογόνα και έχει παρόμοια γνωστά μειονεκτήματα, μπορεί να είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση αντικατάστασης της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, η οποία είχε απαξιωθεί πριν από μια δεκαετία.

Αναγνώστες