Μπουτάρης: Ένα πρώτο βήμα το «πάγωμα» των έργων στο Μετρό

Την ικανοποίηση του για την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επέβαλε το «πάγωμα» της απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Η απόφαση αποτελεί ...«ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα προς την ικανοποίηση του δημόσιου αισθήματος των Θεσσαλονικέων που επιθυμούμε την ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς μας»“ είπε. “Ελπίζω πως αυτή η ανάπαυλα που επιβάλλει το πάγωμα της απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων έστω και τώρα θα οδηγήσει σε μια νέα απόφαση η οποία θα λαμβάνει υπόψη της μια από τις λύσεις που είχαν προταθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αναδειχθούν οι αρχαιότητες στον τόπο τους και να επιτευχθεί η συνύπαρξη των αρχαίων και του Μετρό με μικρό σχετικά κόστος», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Χθες, με προσωρινή διαταγή της προεδρεύουσας του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου Μαίρης Σαρπ, «πάγωσαν» προσωρινά οι εργασίες απόσπασης και απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το χώρο του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναγνώστες