Με έντονο… άρωμα γυναίκας η νέα κυβέρνηση στην Αλβανία

Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ανακοίνωσε τη δομή της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί το Σεπτέμβριο, τονίζοντας την ανάγκη για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε υπουργείο και τον διαχωρισμό ορισμένων από αυτά. 

Όπως ανέφερε, το υπουργείο οικονομίας δεν θα είναι ...ένα υπερυπουργείο, που συμπεριλάμβανε την ενέργεια και το εμπόριο και το υπουργείο τουρισμού δεν θα συμπεριλαμβάνει τον αθλητισμό και την νεολαία. Σύμφωνα με τον κ. Ράμα “τα περισσότερα υπουργεία και το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού θα υποστούν αλλαγές και κάθαρση από ένα παρασιτικό σώμα”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Είναι μία δομή στην οποία καταλήξαμε με βάση μια λεπτομερή ανάλυση της υφιστάμενης δομής που χρειάζεται μια δραστική μείωση του προσωπικού. Η νέα αυτή δομή είναι σχεδιασμένη με βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της χώρας”, δήλωσε ο κ.Ράμα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ένας μόνο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος θα ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα.

Ο κ. Ράμα ανέφερε τις ονομασίες των 15 υπουργείων και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν επίσης δύο επιπλέον υπουργοί παρά τον πρωθυπουργό, που θα εντάσσονται στην δομή του γραφείου του πρωθυπουργού: ο υπουργός Καινοτομίας και Δημόσιας Διοίκησης και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα υπουργεία που δεν θα υποστούν αλλαγές θα είναι το Δημοσίας Τάξης και Άμυνας, όπως δήλωσε.

“Για όλους εκείνους που αδιάκοπα αναρωτιούνται σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, μπορώ μόνο να πω ότι θα έχει το μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στην ιστορία της χώρας “, δήλωσε ο κ.Ράμα. Ο ίδιος είναι γνωστός για τη ισχυρή παρουσία γυναικών στην ομάδα των συνεργατών του, όταν ήταν Δήμαρχος Τιράνων, από το 2001 έως το 2011.

Αναγνώστες