Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΚΕΔΕ για την κατάργηση της αυτοτέλειας των Δήμων

Την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας αλλά και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων των Δήμων, της κατάργησης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ενίσχυσης της ...επιτροπείας τους από το Παρατηρητήριο και κατά της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Αποφασίστηκε, επίσης, οι δήμοι να μη στείλουν στοιχεία για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο αλλά αντίθετα τα δημοτικά συμβούλια να ψηφίσουν τους προϋπολογισμούς τους και να τους αποστείλουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επανέλαβε, ακόμα, την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα, δηλώνει ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις, καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα που στην ουσία είναι αντιμεταρρύθμιση.

Αναγνώστες