Πώς «έδεσαν» Σαμαράς και Βενιζέλος

Με μια ιδιαίτερη χημεία εξελίσσεται η πολιτική σχέση των κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε βαθμό που κάποιοι, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο νέος προνομιακός συνομιλητής του, στη θέση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι πληροφορίες, που ...έρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς φροντίζει να κρατά για όλα τα κρίσιμα θέματα ενήμερο τον κ. Βενιζέλο και να ζητά τη γνώμη του πριν να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του. Επίσης προσκαλεί το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις «καυτές» συναντήσεις, με τον κ. Βενιζέλο να παίρνει το λόγο που άλλωστε τον δικαιούται ως εκ της θεσμικής του θέσης.

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, παρέχει σχεδόν απόλυτη στήριξη στον πρωθυπουργό, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και τώρα γίνονται προσπάθειες να συμμετάσχει και ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, στις 8 Αυγούστου. Με αυτή την προοπτική πάντως φέρεται να αντιδρά η Ουάσιγκτον, η οποία υποστηρίζει ότι δεν προβλέπεται στο πρωτόκολλο. Η Αθήνα, πάντως, κάνει προσπάθεια να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.

Πηγή:Voria

Αναγνώστες