Να παραμείνει στη φυλακή μέλος των Pussy Riot διατάσσει δικαστήριο στο Περμ

H συνήγορος της τραγουδίστριας τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει για να ανακτήσει την προσωπική ελευθερία της η πελάτισσά της και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ρωσικό δικαστήριο αρνήθηκε, χτες, να.... κάνει δείκτη την έφεση αποφυλάκισης που κατέθεσε η 25χρονη Μαρία Αλιόκινα, μέλος του μουσικού συγκροτήματος Pussy Riot.

Η Αλιόκινα, μητέρα ενός πεντάχρονου αγοριού, είχε καταδικαστεί σε ποινή διετούς φυλάκισης, την οποία εκτίει σε μια φυλακή της περιφέρειας του Περμ, χίλια πεντακόσια χιλιόμετρα ανατολικώς της Μόσχας.

Κατηγορήθηκε ότι είπε ένα τραγούδι που είναι προσβλητικό για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πέρυσι μέσα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Πάντως η συνήγορος της τραγουδίστριας, η Ιρίνα Χρούνοβα, τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει για να ανακτήσει την προσωπική ελευθερία της η πελάτισσά της και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ποινή φυλάκισης εκτίει και το έτερο μέλος του συγκροτήματος, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα ενώ τρίτο μέλος η Εκατερίν Σαμούτσεβιτς αποφυλακίστηκε εδώ και μήνες με όρους.

Οι Πίτερ Γκάμπριελ, Ελτον Τζον, Μπρους Σπρίνγκστιν μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας έχουν ενεργοποιηθεί για να αφεθούν ελεύθερα όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των Pussy Riot

Αναγνώστες