Γεύματα για όλους με 2,5 ευρώ


Μία έξυπνη και συλλογική πρωτοβουλία των Δήμων της Αττικής, λίγο μεράκι και κέφι για δουλειά είναι τα απαραίτητα συστατικά για να απαντήσει κανείς στην οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα όταν αυτή η πρωτοβουλία αφορά ...στην καθημερινή τροφοδοσία των πολιτών με σπιτικό, καλομαγειρεμένο και πιστοποιημένο υγειονομικά φαγητό για όλους τους πολίτες χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς. Τα πάντα είναι οργάνωση και μεθοδική δουλειά αν θέλει κανείς να απαντήσει αποτελεσματικά στις προκλήσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που όλοι οι πολίτες βιώνουν.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λοιπόν έπιασε τον «ταύρο από τα κέρατα», προσφέροντας καθημερινά και σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, καλό φαγητό με κόστος μόνο 2,5 ευρώ. Οι πολίτες χωρίς να χρειάζεται η εμφάνιση κάποια ειδικής κάρτας ή ταυτότητας, είναι ή δεν είναι δημότες ενός συγκεκριμένου Δήμου μπορούν να προμηθεύονται το καλομαγειρεμένο και νόστιμο γεύμα τους καταβάλλοντας το αντίτιμο που προαναφέραμε. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε επτά διαφορετικά πιάτα.

Το πρόγραμμα «Σπιτική Κουζίνα» υλοποιούν αυτήν την στιγμή οι Δήμοι:

Αμαρουσίου
Αλίμου
Παπάγου - Χολαργού
Ηλιούπολης
Νέου Ηρακλείου
Νέας Σμύρνης
Νικαίας
Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Δάφνης - Υμηττού

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη που αποκομίζει ο πολίτης από αυτό το πρόγραμμα δράσης των Δήμων;

1) Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ποιοτικό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι στην τιμή των 2,5 ευρώ.

2) Η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει αποτελεσματικό και εγγυημένο ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων καθώς και άψογο υγειονομικό έλεγχο του παραγόμενου γεύματος.

3) Η προμήθεια του γεύματος γίνεται χωρίς προαπαιτούμενα. Όλοι οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα γεύματα αυτά στα προεπιλεγμένα σημεία που έχουν ορίσει οι Δήμοι.

4) Δεν πρόκειται για συσσίτιο. Πρόκειται για πρόγραμμα προετοιμασίας σπιτικών γευμάτων ελληνικής σπιτικής κουζίνας σε πολύ χαμηλή τιμή κα μάλιστα με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επτά διαφορετικά φαγητά. http://www.zougla.gr

Αναγνώστες