Αίγυπτος: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 60 ισλαμιστές μαχητές

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ο στρατός προσθέτει πως άλλοι 64 «τρομοκράτες» τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε...
σήμερα Τετάρτη πως σκότωσε «60 τρομοκράτες» στην ασταθή από πλευράς ασφαλείας περιοχή της χερσονήσου του Σινά, όπου οι ισλαμιστές μαχητές έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους αφότου ανατράπηκε, στις αρχές Ιουλίου, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ο στρατός προσθέτει πως άλλοι 64 «τρομοκράτες» τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν χάσει περίπου 30 οπλίτες στο Σινά από την ημέρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 3 Ιουλίου.

Επιπλέον, άλλοι 103 μαχητές αιχμαλωτίσθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό, που προσδιόρισε ότι στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται «οι απώλειες που υπέστησαν οι τρομοκράτες στο διάστημα από την 5η Ιουλίου έως την 4η Αυγούστου 2013».

Η χερσόνησος του Σινά κατοικείται ως επί το πλείστον από βεδουίνους, οι σχέσεις των οποίων με την κεντρική κυβέρνηση είναι τεταμένες.

Η διάλυση των δύο μεγάλων καθιστικών διαμαρτυριών που διοργανώνονται επί μέρες στο Κάιρο από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους είναι «μη αναστρέψιμη», προειδοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χαζέμ ελ-Μπεμπλάουι, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης κατά των διαδηλωτών.

Αναγνώστες