Απένειμαν κατά λάθος χάρη σε παιδεραστή

Στο Εθνικό Δικαστήριο της Μαδρίτης εμφανίστηκε σήμερα ο 63χρονος παιδεραστής Ντανιέλ Γκαλβάν, στον οποίο είχε απονεμηθεί χάρη κατά λάθος από το βασιλιά του Μαρόκου.

Ο Γκαλβάν, που καταδικάσθηκε το 2011 στο ....Mαρόκο σε κάθειρξη 30 ετών για τους βιασμούς 11 ανηλίκων, συνελήφθη τη Δευτέρα σ” ένα ξενοδοχείο της Μούρθια, στη νοτιοανατολική Ισπανπια, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί την ίδια ημέρα από το Μαρόκο.

Η χώρα αυτή ζητεί την έκδοση του Ντανιέλ Γκαλβάν, αφού του απένειμε την περασμένη εβδομάδα χάρη, κατά τα φαινόμενα από λάθος. Το μέτρο αυτό, που είχε ανακοινωθεί από το βασιλιά Μοχάμεντ 6ο, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στη χώρα, το οποίο οδήγησε τον μονάρχη να ακυρώσει την Κυριακή τη χάρη.

Πράγματι, το όνομα του Ντανιέλ Γκαλβάν περιλαμβανόταν σ” ένα κατάλογο 30 ισπανών κρατουμένων, των οποίων η Μαδρίτη ζητούσε τη μεταφορά στο ισπανικό έδαφος για να εκτίσουν εκεί την ποινή τους, σύμφωνα με μια ισπανική πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Σήμερα ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Ντανιέλ Γκαλβάν «θα φυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς ή με μέτρα δικαστικού ελέγχου, για όσο διάστημα θα χρειαστεί για να ληφθεί απόφαση σχετικά με την έκδοσή του», δήλωσε μια δικαστική πηγή υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια «αρκετά παράξενη» υπόθεση.

Η υπόθεση μπορεί πράγματι να μεταβληθεί σε σπαζοκεφαλιά για την ισπανική δικαιοσύνη, ιδιαίτερα επειδή η σύμβαση μεταξύ της Ισπανίας και του Μαρόκου για τις εκδόσεις προβλέπει ότι η καθεμιά από τις χώρες αυτές δεν μπορεί να εκδώσει πολίτη της στην άλλη.

Αναγνώστες