Συρία: Στο Χαλέπι δεν στοχεύουν στρατιωτικούς στόχους λεει η Διεθνής Αμνηστία

«Το Χαλέπι έχει καταστραφεί εντελώς, πολλοί από τους κατοίκους του έχουν εγκαταλείψει την πόλη, και πολλοί άλλοι έχουν παγιδευτεί σε μια πόλη υπό πολιορκία κάτω από απελπιστικές ανθρωπιστικές συνθήκες».

Δορυφορικές φωτογραφίες που... πιστοποιούν τους βομβαρδισμούς σε μη στρατιωτικούς στόχους στην πόλη του Χαλεπίου στη Συρία, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Μη Κυβερνητική Ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία.

Όπως υποστηρίζει η ΜΚΟ, οι δορυφορικές φωτογραφίες πιστοποιούν την «παντελή αδιαφορία για τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου»

Στις φωτογραφίες από τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Συρίας φαίνεται ότι έχουν ισοπεδωθεί κατοικημένες περιοχές, καθώς και μνημεία διεθνο΄πυς πολιτιστικής κληρονομιάς. 

«Το Χαλέπι έχει καταστραφεί εντελώς, πολλοί από τους κατοίκους του έχουν εγκαταλείψει την πόλη, και πολλοί άλλοι έχουν παγιδευτεί σε μια πόλη υπό πολιορκία κάτω από απελπιστικές ανθρωπιστικές συνθήκες», δήλωσε το μέλος της οργάνωσης Ντονατέλα Ροβέρα.

Η Διεθνής Αμνηστία υπενθύμισε ότι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσαν περισσότερους από 160 κατοίκους του Χαλεπίου και κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια.Αναγνώστες