Αστυνομικοί έσωσαν δύο σκυλάκια σε κατάσταση θερμοπληξίας

Ενας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον Πύργο, με την κατηγορία ότι κλείδωσαν τα δύο σκυλιά τους στο αμάξι με αποτέλεσμα τα άτυχα τετράποδα να πάθουν θερμοπληξία! 

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά το απαράδεκτο περιστατικό... εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα ζητώντας από τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:
«Σχετικά με πρόσφατες καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, για βασανισμό σκύλων από θερμοπληξία, στον Πύργο, ανακοινώνεται ότι, το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου επιλήφθηκε άμεσα του περιστατικού, διεξάγοντας αστυνομικές έρευνες και σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος δυο ατόμων (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 34 και 48 ετών οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι και ενώ η τοπική θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή οι δυο δράστες εγκατέλειψαν δυο σκυλιά μέσα σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πάθουν θερμοπληξία. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε τοπικό κτηνιατρείο και είναι καλά στην υγεία τους.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.

Αναγνώστες