ΣΥΡΙΖΑ: Διαλύεται με διαδικασίες fast track το ΕΣΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση.

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας αποτελούν την τρίτη πράξη και δυστυχώς όχι την τελευταία της μνημονιακής διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με το πρόσχημα.... πάντα της παροχής καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς του πολίτες.

Την αρχή είχε κάνει ο κ. Λοβέρδος όταν δημιουργούσε τον ΕΟΠΥΥ, διέλυε τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ και έθετε το πλαίσιο για τη κοινή διοίκηση νοσοκομείων που οδηγούσε στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις τους.

Ακολούθησε το δίδυμο Λυκουρέντζου – Σαλμά όπου προχώρησε μεταξύ άλλων στο κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ με την ανεκδιήγητη δήλωση «δεν κλείνουμε νοσοκομεία αλλά κτίρια» και «έπαιζε» με τις τιμές των φαρμάκων εκδίδοντας καμιά δεκαριά λανθασμένα δελτία τιμολόγησης τους.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης ενώ κλείνει τα πρώτα δημόσια νοσοκομεία καταρχήν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και ακολουθώντας τους ανεκδιήγητους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς των προκατόχων του στο Υπουργείο Υγείας, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο και μιλά για «αναπροσανατολισμό» τους και ενίσχυσή του ΕΣΥ ενώ βάζει σε διαθεσιμότητα – απολύσεις και σε εργασιακές περιπέτειες χιλιάδες εργαζόμενους για το 2013-2014.

Ουσιαστικά με διαδικασίες fast track, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό την κατάργηση γενικών νοσοκομείων του ΕΣΥ και την έξοδο τους από τη γενική εφημερία, την μείωση των διαθέσιμων κρεβατιών για νοσηλεία, την αύξηση της αναμονής για υγειονομική περίθαλψη και τα ράντζα ως μοναδική επιλογή για τη νοσηλεία τους αφού γίνεται υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών υγείας στα ήδη επιβαρυμένα μεγάλα νοσοκομεία.

Κοινός παρονομαστής όλως των παρεμβάσεων ο περιορισμός της πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας και η συνεχής οικονομική τους επιβάρυνση για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλους τους εργαζόμενους αποτελεί τη μόνη ελπίδα ανατροπής των εφαρμοζόμενων εγκληματικών πολιτικών στην υγεία».

Αναγνώστες