Κροκόδειλοι στο πλημμυρισμένο κέντρο του Ακαπούλκο

Καταστροφικές πλημμύρες σάρωσαν το Μεξικό. 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι τώρα, ενώ οι Αρχές φοβούνται ότι μετά τις κατολισθήσεις στα βουνά βόρεια του Ακαπούλκο ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Οι φονικές καταιγίδες... έπληξαν την ανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας και τη δυτική πολιτεία Γκερρέρο, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να εγκλωβιστούν στα τουριστικά θέρετρα του Ακαπούλκο. Σύμφωνα με τις Αρχές, 58 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι φωτογραφίες ενός κροκόδειλου στο πλημμυρισμένο κέντρο της πόλης του Ακαπούλκο κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ σοκάρουν οι εικόνες με τις εκτεταμένες καταστροφές και τις λεηλασίες σε πολλές περιοχές.

Πάνω από 35.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στο Ακαπούλκο, ενώ γέφυρες, δρόμοι και άλλες υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών του Μεξικού ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στους δυο μεγάλους δρόμους που συνδέουν το Ακαπούλκο με το Μέξικο Σίτι αναμένεται να ολοκληρωθούν ως την Παρασκευή.

Μεγάλα τμήματα του Μεξικού επλήγησαν σφοδρά το Σαββατοκύριακο από την επέλαση του τυφώνα Μανουέλ και της τροπικής καταιγίδας Ίνγκριντ, που ακολούθησε σε λιγότερο από ένα 24ωρο, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες σε αρκετές πολιτείες.

Το Μεξικό είχε να δεχθεί διπλό χτύπημα από τυφώνα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το 1958.

Πηγή: skynews

Αναγνώστες