«Καταργεί αναχρονιστικά προνόμια η ελληνική κυβέρνηση»

Ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να καταργήσει αναχρονιστικά προνόμια στον δημόσιο τομέα κάνει η αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει...την κατάργηση ως αναχρονιστικού του προνομίου της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, που θεσπίσθηκε το 1989 και ισχύει μέχρι σήμερα, κάτι όμως που προκαλεί την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ η οποία θα προσφύγει δικαστικός προκειμένου να ακυρώσει την υπουργική απόφαση.

«Έχει ήδη περιορίσει τις συντάξεις που λάμβαναν οι άγαμες θυγατέρες, έχει εξαλείψει το μπόνους έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και έχει επεκτείνει την εργασιακή εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς» αναφέρει για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα καταλήγει: “Η κατάργηση κάποιων αναχρονιστικών και δαπανηρών προνομίων είναι ένα πρώτο δείγμα της διάθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να δείξει ότι κινείται στον σωστό δρόμο για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, παράλληλα με την αύξηση των φόρων και τη μείωση των μισθών και των συντάξεων”.

Αναγνώστες