Δολοφόνησε τον άντρα της, και λαμβάνει σύνταξη… χηρείας!

Οργή και έκπληξη προκάλεσε στους συγγενείς ενός θανόντος που δολοφονήθηκε άγρια από την ίδια τη σύζυγό του η πληροφορία πως αυτή, παρά το γεγονός πως έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και έχει φυλακιστεί, λαμβάνει τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της.

Μάλιστα ο αδελφός του θύματος....
, κατέθεσε έγγραφο προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να πληροφορηθεί αναφορικά με το εάν η νύφη του – που έχει κριθεί ένοχη για τη δολοφονία – λαμβάνει τη σύνταξη, αίτημα ωστόσο που μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Το ιστορικό!

Το θύμα (δημόσιος υπάλληλος) δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2009 από τη σύζυγό του, η οποία δικάστηκε και κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.

«Πρόσφατα έχω πληροφορηθεί πως η δολοφόνος του αδελφού μου, παραδόξως, λαμβάνει τη σύνταξη από τον θάνατο του αδελφού μου» αναφέρει στο αίτημα του προς τον Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο αδελφός του θύματος, ζητώντας να λάβει στοιχεία αναφορικά με το εάν καταβάλλεται η σύνταξη του θανόντος στη γυναίκα, από πότε και με ποια δικαιολογητικά αυτή της χορηγήθηκε. Ο ίδιος αιτείται μάλιστα εφόσον αυτή λαμβάνει τη σύνταξη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διακοπή καταβολής των χρημάτων και να αναζητηθούν όσα χρήματα της έχουν καταβληθεί. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο θανών λάμβανε σύνταξη 1.220 ευρώ.

Μέχρι και σήμερα ο αιτών δεν έχει λάβει απαντήσεις. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούμενη έπνιξε με ένα μαξιλάρι τον άνδρα της το 2009, ενώ αμέσως μετά τη σύλληψή της είχε κριθεί προφυλακιστέα.

Αναγνώστες