Τέλος το πετρέλαιο στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Από πετρέλαιο μέχρι και είδη διατροφής δεν μπορούν πιανα αγορασθούν για τα δημόσια νοσοκομεία καθώς πιστώσεις τέλος. Τα συνεχή κουρέματα στους προϋπολογισμούς έχουν κάνει τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ να υπολειτουργούν καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ). 

Κai τα χειρότερα ...
φαίνεται ότι έρχονται καθώς το 2014 προβλέπονται νέες μειώσεις στ κονδύλια κατά 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τα κονδύλια για το ΕΣΥ έχουν τσεκουρωθεί κατά τουλάχιστον 25% ενώ γι το 2014 προβλέπεται άλλο ένα 30% μείωση.

"Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται οι κωδικοί των προϋπολογισμών στέρεψαν με αποτέλεσμα να αναστέλλονται βασικές λειτουργίες τους. Δεν διαθέτουν πίστωση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, υγειονομικού υλικού, προϊόντων διατροφής κ.α." σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ που βλέπει το ΕΣΥ μέρα με τν ημέρα να καταρρέει.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι και οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με το ΕΣΥ κ με βασικό όρο την αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών δεδομένου πως δε θα πρέπει να ξεφύγουν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έχουν υπολογισθεί.

Ταυτόχρονα από τις αρχές του χρόνου ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει να μελετά ειδικό σχέδιο για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων τόσο σε σχέση με τους εργαζόμενους όσο κ σχετικά με την υποδοχή των ασθενών.
Σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του 2014 εάν όλα πάνε καλά. 

Αναγνώστες