Οι Ελβετοί είπαν «όχι» στο πλαφόν των μισθών

Με δημοψήφισμα οι ελβετοί ψηφοφόροι κατά πλειοψηφίαν απέρριψαν, σήμερα, τον περιορισμό στο μέλλον των υψηλών αποδοχών των στελεχών εταιρειών που εδρεύουν στην χώρα τους – να μη διαμορφώνεται ο υψηλότερος μηνιαίος μισθός εταιρικού στελέχους άνω και του 12πλάσιου του κατώτατου σε μία... εταιρεία -ο οποίος, σε ό,τι αφορά τις εταιρείες στο ελβετικό έδαφος, ξεπερνά τα 2.350 ευρώ).

Στα τηλεοπτικά πλάνα, ψηφοφόροι αιτιολογώντας την ψήφο τους απάντησαν ότι δεν επιθυμούν «η Ελβετία να απωλέσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της στον τομέα του επιχειρείν».

Την πρόταση υπέβαλε η «Πρωτοβουλία 1 : 12″ κι αφού συγκεντρώθηκαν οι κατά νόμον απαιτούμενες υπογραφές πολιτών η πρόταση τέθηκε τελικά σε δημοψήφισμα.

Εκπρόσωπος της ίδιας πρωτοβουλίας εξέφρασε, σήμερα, «την απογοήτευσή του» γιά την έκβαση του δημοφηφίσματος.

Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι διαθέσιμα, αλλά την πληροφορία για την απόρριψη της πρότασης γιά τους εταιρικούς μισθούς μετέδωσαν, ήδη, τις πρώτες απογευματινές ώρες πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ελβετίας στα ειδησεογραφικά δελτία.

Απέρριψαν, επίσης, οι ελβετοί ψηφοφορόροι την πρόταση τα τέλη της κυκλοφορίας να αυξηθούν, άμεσα, στα 81 ευρώ (100 ελβετικά φράγκα).

Η σημερινή αξία των τελών αυτής της κατηγορίας είναι 40 ελβετικά φράγκα.

Αναγνώστες