Οργή στο Ισραήλ για τη συμφωνία με το Ιράν – Νετανιάχου: Ιστορικό λάθος

«Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την οργή του Τελ Αβίβ έχει προκαλέσει η μεταβατική συμφωνία του Ιράν με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις που... επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Γενεύη της Ελβετίας.

«Η συμφωνία με το Ιράν θέτει σε κίνδυνο το Ισραήλ. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» διαμήνυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Πρόκειται για ιστορικό λάθος» πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μια κακή συμφωνία. Επιτρέπει στην Τεχεράνη να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου» σχολίαζαν άλλοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να βρει άλλους συμμάχους» σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

«H χώρα μας δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία και διατηρεί το δικαίωμά του για αυτοάμυνα» δήλωσε νωρίτερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Μόσχα και Πεκίνο χαιρετίζουν τη συμφωνία με το Ιράν

Το Πεκίνο και η Μόσχα χαιρέτησαν πάντως τη συμφωνία. «Θα συμβάλει στην προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στη διατήρηση του διεθνούς προγράμματος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.

Από την πλευρά του, ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, και απευθυνόμενος εμμέσως προς το Τελ Αβίβ σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν χαμένοι από αυτή».

Αναγνώστες