Προς τριπλές εκλογές, υπό όρους

Το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού, αν κι εφόσον η Ελλάδα διασφαλίσει μια καλή ρύθμιση για το χρέος της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου..., από την επιστροφή του κ. Σαμαρά από το Βερολίνο, έχουν αρχίσει να «δουλεύουν» συστηματικά πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο, κυρίως, επειδή η κ. Ανγκέλα Μέρκελ άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ελληνική πλευρά για τη διευθέτηση των δημοσιονομικών προβλημάτων της.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η καγκελαρία υποσχέθηκε να ανακοινώσει μέτρα υπέρ της Ελλάδας, αλλά μετά τις ευρω-εκλογές. Ωστόσο, η πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι κάτι τέτοιο να γίνει έως τον Απρίλιο, οπότε να μπορέσει να στήσει εθνικές κάλπες τον Μάιο, παράλληλα με τις ευρωπαϊκές. 

Υπό αυτούς τους όρους, η κυβέρνηση θα μπορεί να «πει» στους ψηφοφόρους: «Ψηφίστε εμάς για να διαχειριστούμε την κρίση και ρίξτε την ψήφο δυσαρέσκειας σας στην κάλπη των ευρωεκλογών». Το ζητούμενο είναι αν τελικώς η κ. Μέρκελ θα κάνει το χατήρι στον κ. Σαμαρά.

Αναγνώστες