Πώς τα «ομόλογα Αλογοσκούφη» σώζουν το υπουργείο Οικονομικών

Στα λεγόμενα «ομόλογα Αλογοσκούφη», τα οποία είχαν εκδοθεί επί εποχής του υπουργού Οικονομίας των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, επενδύουν τις ελπίδες τους για μια πιο ανώδυνη διαχείριση του ελληνικού χρέους στο μέγαρο οδού Νίκης. 

Και αυτό γιατί...., η τρόικα, τα είχε υπολογίσει ως «κλασικά», υπό την έννοια ότι θα πρέπει με την λήξη τους να αποπληρωθούν, ενώ αυτά έχουν την δυνατότητα να μετακυλιστούν στο απώτερο μέλλον, χωρίς να επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει πολύ μεγάλη ανάσα για τα δημόσια οικονομικά, καθώς δεν θα χρειασθεί – εκεί γύρω στα μέσα της ερχόμενης Άνοιξης που λήγουν – να αναζητηθούν επειγόντως κεφάλαια προς κάλυψη και άρα το υπουργείο Οικονομικών θα κατεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη των αναγκών του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες, αρχικά, ούτε που ήθελαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο της ειδικής μεταχείρισης των συγκεκριμένων τίτλων, όμως, τώρα τελευταία, δείχνουν να αλλάζουν στάση.

Είναι προφανές, ότι η μετατόπιση, επί τι θετικότερο, της γερμανικής στάσης απέναντι στην χώρα μας, έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Και ένα από αυτά είναι και η διευθέτηση του θέματος μέσω των «ομολόγων Αλογοσκούφη».

Αναγνώστες